ΑΛΙΑΡΤΟΣ:”Μετακόμισε” στον συνοικισμό Ευρυτάνων ο πλάτανος της κεντρικής πλατείας-ΦΩΤΟ

 Αποχαιρέτησε  τον πλάτανο η κεντρική πλατεία-“Μετακόμισε” στον συνοικισμό Ευρυτάνων

Δείτε τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο fb ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ…..ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ !!!

Είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται οποιαδήποτε μορφή ζωής, να είναι αυτό που της ταιριάζει και την κάνει χρήσιμη.

Αυτό, πολλές φορές, δεν είναι επιλογή αλλά γίνεται και καταναγκασμός, όταν την επιλογή την κάνει άλλος.Το ξεκίνησα φιλοσοφώντας και μπορεί να δημιουργώ απορίες, αλλά αυτή η σκέψη ήρθε στο μυαλό μου, πριν λίγο καιρό, όταν το προσωπικό μας, πήγε να κόψει έναν πλάτανο, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πλάτανος, στην Κεντρική πλατεία της Αλιάρτου, ενάμιση μέτρο από την γωνία του πέτρινου κτηρίου, είχε ήδη προκαλέσει, με το ριζικό του σύστημα, ζημιές στο χώρο, στο αποστραγγιστικό κανάλι γύρω από το κτήριο, ενώ και στο πάτωμα, στο εσωτερικό του κτηρίου, ήταν εμφανή τα προβλήματα.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ.Πριν την κοπή έπεσε η ιδέα της ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΊΑΣ. Της προσπάθειας, δηλαδή, μεταφοράς του σε άλλο σημείο κατάλληλο. Δύσκολο το εγχείρημα και με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά η πρόκληση ήταν ωραία, τέτοια που κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο.Άμεσα ετοιμάστηκε ο χώρος, στον συνοικισμό Ευρυτάνων, δίπλα στα γήπεδα, που είναι το ΤΕΛΕΙΟ φυσικό περιβάλλον για έναν πλάτανο.

Η ανάπτυξή του, μπορεί να γίνει χωρίς περιορισμούς και να αποτελέσει ένα ωφέλιμο μέρος του γενικότερου χώρου, κάτι που δε μπορούσε να συμβεί δίπλα στο κτήριο που βρισκόταν.Η επιχείρηση μεταφοράς έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις, καθώς διαπιστώσαμε ότι οι ρίζες του είχαν ενσωματώσει, βασανιστικά, μεγάλα τμήματα τσιμέντου της παλαιάς πλατείας, σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε το κρουστικό σφυρί για να τα απομακρύνουμε, το φωτογραφικό υλικό είναι αποκαλυπτικό.

Το δέντρο αυτό βασανιζόταν σε αυτό το περιβάλλον.Η μεταφορά έγινε και ακολούθησε και η φροντίδα που χρειάστηκε. Δεν ελπίζαμε σε πολλά λόγω του μεγέθους του και της ταλαιπωρίας που υπέστη. Όμως η έκπληξη είναι ευχάριστη βλέποντάς το να βλαστίζει, κόντρα στις πιθανότητες που του δίναμε. Βρίσκεται στον ιδανικό χώρο και ελπίζουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς.….

ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ !!!!1. Το περιβάλλον που βρισκόμαστε μας κάνει ωφέλιμους ή μη. Όταν δεν είμαστε ωφέλιμοι σε κάποιο περιβάλλον, δε σημαίνει πως δεν έχουμε αξία, αλλά πως πρέπει να αναζητήσουμε το περιβάλλον εκείνο που ίσως είμαστε και αναντικατάστατοι

.2. Όλοι δικαιούμαστε μια ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (ίσως και παραπάνω) και όλοι πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες. Αν αυτή η ευκαιρία πιάσει τόπο, βλέπουμε καινούργια πράγματα και σπουδαία……

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ !!!!

Σχετικά