150 ευρώ στους νέους – «Τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε με εμβόλιο», είπε ο Μητσοτάκης

Σειρά μέτρων και προνομίων που θα αφορούν αποκλειστικά τους εμβολιασμένους παρουσίασε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Δευτέρας

Τα ειδικά προνόμια και τις ελευθερίες που θα έχουν οι εμβολιασμένοι εξειδίκευσε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Δευτέρας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος τα προνόμια εμβολιασμένων ξεκινούν άμεσα.

Προπληρωμένη κάρτα σε νέους από 18- 25 ετών

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα φαίνεται να κερδίζει την μάχη και να αίρονται οι περιορισμοί. Η κανονική ζωή επιστρέφει στους ρυθμούς της. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε το σύστημα υγείας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα τους νέους από 18 έως 25 ετών, τόνισε ακόμα. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά για να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια και να βοηθήσουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Σχετικά