Σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση της Αγίας Άννας και του Ελικώνα του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει για το πρωτόγνωρο φαινόμενο που παρουσιάστηκε στις περιοχές της Αγίας Άννας και του Ελικώνα (Ζερίκι) και αφορά την μείωση της στάθμης του νερού σε πηγές και γεωτρήσεις, προφανώς συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην επαρκή υδροδότηση των περιοχών αυτών.


Η ΔΕΥΑΛ σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, από την πρώτη στιγμή προέβη στην μεταφορά νερού, μέσω υδροφόρων, προς τις περιοχές αυτές που αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση.


Σύμφωνα με μετρήσεις και αναλύσεις το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα και θα χρειαστούμε την συνδρομή των πολιτών στην αντιμετώπιση του, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού και να ελαχιστοποιήσουν δραστηριότητες, όπως ποτίσματα κήπων, πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων  και δρόμων.

Θα σας κρατάμε συνέχεια ενήμερους για την κατάσταση στις περιοχές αυτές με ανάλογες οδηγίες, αλλά και μέτρα που θα παρθούν κατά την διάρκεια αυτής της κρίσης των θερινών μηνών.

Ενδεχόμενο μέτρο ίσως αποτελέσει η διακοπή της υδροδότησης την νύχτα και συγκεκριμένα τις ώρες 01:00 – 06:00, αποσκοπώντας στην μείωση των αφανών διαρροών κατά την διάρκεια της νύχτας ή η τμηματική υδροδότηση ανά περιοχή.

Θερμή παράκληση, ενημερώστε τον Δήμο ή την ΔΕΥΑΛ για οποιαδήποτε μεταβολή και χρησιμοποιήστε το νερό με μέτρο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες όλων των πολιτών.

Σχετικά