Γιώργος Αραπίτσας:Αγωνία και Αγώνας για το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Αλίαρτο

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επικείμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αλίαρτο , το οποίο είναι και το μοναδικό (τραπεζικό κατάστημα) σε ολόκληρο τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και την κεντρική Βοιωτία.

Εάν μείνει ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων χωρίς τράπεζα, η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα όλων μας και κυρίως των επαγγελματιών και των ηλικιωμένων συνδημοτών μας, θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.

 Παρά τις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, που εχουν γίνει μόνιμο μέσο αφαίμαξης του Δημόσιου χρήματος απο ιδιώτες μετόχους, οι τράπεζες κλείνουν υποκαταστήματα προσδοκώντας μεγαλύτερα κέρδη.

 Μέτοχοι που πάντα φτάνουν σε αδιέξοδο και πάντα προσφεύγουν στο Δημόσιο για να τους σώσει. Εφόσον όμως το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κατέχει πολύ μεγάλο ποσοστό των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, θεωρούμε πως ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επέμβει προς τη διοίκηση της τράπεζας, για να διατηρηθεί ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τράπεζα στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

 Καλούμε όλους τους φορείς να συστρατευθούν στην προσπάθεια ανάκλησης της εν λόγω απόφασης.

Σχετικά