Γιώτα Πούλου:«Μαύρο» στην Περιφερειακή Τηλεόραση από το πρόγραμμα κάλυψης των «λευκών περιοχών» της κυβέρνησης!

Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στις 28 Ιουνίου η «Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας» (ΕΕΤΕΠ) για τον απαράδεκτο αποκλεισμό των περιφερειακών καναλιών από το πρόγραμμα κάλυψης των περιοχών που δεν λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα («λευκών περιοχών»)!

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δώσει στις περιοχές αυτές πρόσβαση μόνο στο σήμα των μεγάλων καναλιών εθνικής εμβέλειας, αφήνοντας εκτός τα περιφερειακά. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πολιτικό και νομικό σκάνδαλο, αφού δημιουργεί ΜΜΕ «δύο ταχυτήτων», παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας και υπονομεύει την πολυφωνία και την ελεύθερη ενημέρωση.   

Στη Στερεά Ελλάδα οι «λευκές περιοχές», που θα συνεχίσουν να μην έχουν σήμα τα περιφερειακά κανάλια και να μην ενημερώνονται οι πολίτες από αυτά, είναι πολλές. Ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, ο Δήμος Δίστομου – Αράχωβας Αντίκυρας,  το παραλιακό μέτωπο της Βοιωτίας στον Κορινθιακό, ο Δήμος Δομοκού, καθώς και σχεδόν ολόκληρη η Εύβοια, εκτός από τους Δήμους Χαλκιδέων και Ιστιαίας – Αιδηψού… 

Η προτίμηση της κυβέρνησης για λίγα, μεγάλα και απολύτως ελεγχόμενα από την ίδια τηλεοπτικά κανάλια δεν κρύβεται. Τον Οκτώβριο του 2020 είχα και πάλι καταθέσει Αναφορά στη Βουλή για τον αποκλεισμό των περιφερειακών καναλιών από το νόμιμο μερίδιό τους στην κρατική διαφήμιση…  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να σταματήσει τον άδικο αποκλεισμό της Περιφερειακής Τηλεόρασης από το πρόγραμμα κάλυψης των «λευκών περιοχών» και να επιδοτήσει τους Δήμους για την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων κεραιών!                                                                                                                                                                               

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ:       

https://drive.google.com/drive/folders/1eiB3lAYiSwALchicEci_iEh4amhLskF3?usp=sharing

                       Γιώτα Πούλου

Σχετικά