Νόσος που αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία

Πάνω από 650 εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός αυτός διαρκώς αυξάνεται, όπως αυξάνεται και η σοβαρότητα των περιστατικών. Σημαντική αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, καθώς πάνω από 124 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 έως 19 πάσχουν από παχυσαρκία.


Αντίστοιχα και στην Ευρώπη η συχνότητα της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό, ταλαιπωρώντας περίπου το 10-30% των ενηλίκων.

Στη χώρα μας, πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη έδειξε ότι η παχυσαρκία πλήττει το 32,1% του ενήλικου πληθυσμού, δηλαδή περίπου 2,8 εκατομμύρια ενήλικες.

Με αφορμή την αυξημένη συχνότητα της παχυσαρκίας, εκστρατεία  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο εγκαινιάζει η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει με τηλεοπτικό μήνυμα που αρχικά θα προβληθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσω σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ ως το τέλος του έτους θα ακολουθήσουν ποικίλες δράσεις. Στόχος της εταιρείας είναι η πληρέστερη ενημέρωση του συνόλου του πληθυσμού για τη νόσο της παχυσαρκίας και τις συννοσηρότητες με τις οποίες σχετίζεται, συμπεριλαμβανομένων του σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων νοσημάτων.

Στον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr ο αναγνώστης μπορεί αν βρει διαθέσιμες πληροφορίες για τη νόσο της παχυσαρκίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της.

Το τηλεοπτικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας – Ε.Κ.Ε., Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής – Ε.ΠΑ.ΜΕ.ΔΙ., Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας – Ε.Ι.Ε.Π., Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας – Ε.Χ.Ε.Π. και του Πανελληνίου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα».

Σχετικά