Οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στις ίδιες περιοχές της Βοιωτίας, είναι αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ-Οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στις ίδιες περιοχές της Βοιωτίας, είναι αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και της έλλειψης σχεδίου πρόληψης!

Κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή που συνυπογράφουν 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας με αφορμή το παράδειγμα της Αλιάρτου, όπου σε λιγότερο από δύο εβδομάδες εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Η σύμπτωση με τις φωτιές στα Γεράνεια Όρη, όπου μετακινήθηκαν σημαντικές πυροσβεστικές δυνάμεις, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των πυροσβεστικών μονάδων της Βοιωτίας -για την οποία έχω καταθέσει προηγούμενη Ερώτηση-, δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης αλλά και της πρόληψης.

Παρατηρείται μάλιστα όλο και πιο συχνά το φαινόμενο των πυρκαγιών που δεν καταστρέφουν μόνο δασικές εκτάσεις, αλλά πλήττουν παράλληλα αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Παρά την αλλαγή της νομοθεσίας και τις κυβερνητικές εξαγγελίες για πλήρη αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, τίποτα δεν έχει προχωρήσει μετά από ένα χρόνο. Δεν υπάρχει ο αναγκαίος σχεδιασμός πρόληψης, αλλά και η επιχειρησιακή ετοιμότητα που συμπληρώνεται αποσπασματικά, κατά την αντιμετώπιση  φαινομένων και μάλιστα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου!

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης  για την Πολιτική Προστασία, αν δεν συνοδεύονται από έργα και δράσεις πρόληψης, έχουν καταστροφικές συνέπειες στην τοπική οικονομία και το Περιβάλλον.

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ: 

https://drive.google.com/file/d/1LPkroiXsw2yONChyyA3A3Z180gLxLEOo/view?usp=sharing

Γιώτα Πούλου

Δείτε την σχετική ανάρτηση

Μεγάλη φωτιά στη Στενή Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Σχετικά