Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων για το λουκέτο στο υποκατάστημα Αλιάρτου της Τράπεζας Πειραιώς

laiki-sispirosi thivas

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Το λουκέτο στο υποκατάστημα Αλιάρτου της Τράπεζας Πειραιώς δεν γίνεται τυχαία. Είναι μέρος συνολικότερων σχεδιασμών στον τραπεζικό κλάδο.

Τα σχέδια αναδιαρθρώσεων των τραπεζών περιλαμβάνουν κλείσιμο καταστημάτων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, εφαρμογή τηλεργασίας, μειώσεις του προσωπικού με την διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους – απολύσεις – σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο.

Συνοδεύονται από μια σειρά μέτρα όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους, η ψηφιοποίηση της εργασίας, η μείωση των “κόκκινων” δανείων με την ταυτόχρονη πίεση στα λαϊκά νοικοκυριά για αποπληρωμή τους, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Έρχεται σαν εφαρμογή των μνημονιακών νόμων που όλοι μαζί δηλ. η σημερινή όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις προώθησαν και υλοποίησαν.

Υποκριτική είναι και η στάση όλων αυτών που όλα αυτά τα χρόνια συντάσσονται μαζί τους, στηρίζοντας και υλοποιώντας αυτή την πολιτική.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της τράπεζας και τον λαό της περιοχής και τους καλούμε να παλέψουν κόντρα στην ερημοποίηση του τόπου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων

Γιώργος Μπούτσικος

Βασίλης Παναγιώτου

Σχετικά