Τέλος οι αξονικές τομογραφίες στο νοσοκομείο Λιβαδειάς-Αποχώρησε ο ακτινολόγος του αξονικού τομογράφου

Ανάρτηση του γιατρού Κωνσταντίνου Πλιακοστάμου στο fb

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Τέλος οι αξονικές τομογραφίες για το νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Ο ακτινολόγος που λειτουργούσε τον αξονικό τομογράφο αποχώρησε ενώ οι προκηρύξεις πρόσληψης που έγιναν ακόμη και πριν την αποχώρησή του ατυχούν η μία μετά την άλλη χωρίς να προβλέπεται να ευδοκιμήσουν.

Το πόσο υποβαθμίζεται η επιχειρησιακή δυνατότητα του νοσοκομείου δεν χρειάζεται να το αντιληφθεί κανείς. Η ευθύνη της διοίκησης είναι σημαντική όμως πολύ σημαντικότερη είναι να βρει λύση για την άμεση επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Μέχρι τότε εκτίθεται η δημόσια υγεία όπως και οι συνάδελφοι που εφημερεύουν χωρίς τη στήριξη του αξονικού τομογράφου. Κατά την εκτίμηση μου πιο εύκολα θα σκίσει τα μνημόνια ο Τσίπρας για δεύτερη φορά παρά ο τωρινός διοικητής θα βρει σοβαρή κι αξιόπιστη λύση. Υπάρχει πλήρης απόσταση και έλλειψη επικοινωνίας της διοίκησης με το ιατρικό σώμα.

Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας που εκπροσωπεί τους γιατρούς έχει παραιτηθεί. Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου ιατρών στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου δεν έχουν γίνει ποτέ.

Η διοίκηση, αυτός και μόνο δηλαδή, χαρακτηρίζεται ως άκρως προβληματική κι ακατάλληλη ενώ έγινε πλέον και ανεπιθύμητη με την απόφαση μετακίνησης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Θηβών.

Η απόφαση μετακίνησης που “εμπνεύστηκε” παρέμεινε σε ισχύ ως συμπεριφορά αλαζονείας και διοικητικής αυθαιρεσίας ακόμα και όταν η αναισθησιολόγοι έγιναν πάλι τρεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιδράσει αλλά η απουσία αξονικού τομογράφου ξεχειλίζει το ποτήρι. Δεν θα ανεχθούμε την ανάληψη ιατρικής ευθύνης σε περιστατικά χωρίς την στήριξη που προσφέρει ένας αξονικός τομογράφος, βρισκόμαστε στο 2021 και οι παθολογίες που διαχειριζόμαστε καθημερινά είναι αλληλένδετες με τις διαγνώσεις που προσφέρει ο αξονικός τομογράφος.

Πέραν από την επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου η αντικατάστασή του διοικητή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία της διοίκησης με το ιατρικό σώμα.

Δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί μαζί του και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι μονόπλευρες και σε βάρος των ιατρών.

Δύο φορές έχουμε μαζέψει υπογραφές εναντίον του και η τρίτη θα αφορά ξεκάθαρα αίτημα αντικατάστασής του. Το γεγονός ότι τοποθετήθηκε από το κυβερνών κόμμα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του εφόσον προκύπτει προβληματικός διοικητικά.

Δεν επέλυσε ούτε ένα χρόνιο πρόβλημα στελέχωσης και η θεώρηση της πανδημίας covid ως μοναδικό πρόβλημα στο νοσοκομείο εξέθεσε όσο τίποτε άλλο την ίδια τη λειτουργία του.

Η υπόσχεση του για λειτουργία κρεβατιών μονάδας αυξημένης φροντίδας είναι ψεύτικη κι ανεφάρμοστη χωρίς τη λειτουργία αξονικού τομογράφου.

Ένα σωρό διαγνωστικά πρωτόκολλα για σοβαρές παθολογίες που αντιμετωπίζουμε στην εφημερία τινάζονται στον αέρα και εκθέτουν και τους ασθενείς που έχουν την παθολογία αλλά και τους γιατρούς που προσπαθούν να τη διερευνήσουν.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και οι βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας. Το παράδειγμα του Αγρινίου που παραίτησαν οι ίδιοι οι βουλευτές του νομού τον διοικητή του νοσοκομείου να υπάρξει και στη Λιβαδειά.

Το θέμα της διοικητικής του ανεπάρκειας και ακαταλληλότητας θα εκτεθεί στο σύνολό του στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Προφασιζόμενος δήθεν θέματα δημόσιας υγείας στέλνει διοικητικά “εντέλλεσθε”για επιπλέον εφημερίες σε συναδέλφους ενώ την ίδια στιγμή οι εφημερίες που κάνουμε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δεν έχουν αναισθησιολόγο και ακτινολόγο.

Φτάνουν επιτέλους τα πειράματα, πρέπει οι ιθύνοντες να καταλάβουν και να υποδείξουν το ρόλο που θα έχουν τα δύο νοσοκομεία αναλόγως της στελέχωσής τους στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Καλή τύχη στο συνάδελφο ακτινολόγο που αποχώρησε, μάς έκανε καλύτερους γιατρούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτό που προσέφερε στους πολίτες της περιοχής και στους συναδέλφους του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ Γενικός Χειρουργός ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σχετικά