Στη Βουλή τα προβλήματα στον e-ΕΦΚΑ Θήβας

Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιούργησε στον e-ΕΦΚΑ Θήβας το «επιτελικό αλαλούμ» του κ. Χατζηδάκη!  

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 10 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ζητώ από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να λυθούν επιτέλους τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων η πρόχειρη συστέγαση του e-ΕΦΚΑ Θήβας με τον τ. ΟΑΕΕ, αλλά και η αποδυνάμωση του e-ΕΦΚΑ Οινοφύτων.  

Με αιφνιδιαστική απόφαση που έλαβε μέσα στο Πάσχα, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και  προετοιμασία, το Υπουργείο ανάγκασε τις υπηρεσίες του τ. ΟΑΕΕ Θήβας (Τμήμα Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ) να μετακινηθούν στο ανεπαρκές σε επιφάνεια, μισθωμένο, κτήριο του e-ΕΦΚΑ Θήβας, που δεν κάλυπτε ούτε καν τις ανάγκες της Τοπικής Διεύθυνσης!  

Η εντελώς πρόχειρη συστέγαση έχει προκαλέσει ασφυκτικές συνθήκες για τους υπαλλήλους. Μάλιστα, λόγω έλλειψης χώρου, το αρχείο του τ. ΟΑΕΕ παραμένει στο προηγούμενο κτήριο και το προσωπικό να πρέπει να μετακινείται συνεχώς για να το συμβουλεύεται…   

Αντί να διαταράσσει τη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ εν μέσω πανδημίας, ο Υπουργός πρέπει να τον ενισχύσει χωρίς καθυστέρηση. Οι κατάλληλες συνθήκες στέγασης, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, αλλά και η πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού είναι απαραίτητες, για να μπορέσει ο e-ΕΦΚΑ Θήβας να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας περιοχής από την Αλίαρτο μέχρι και τα Δερβενοχώρια! 

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να εξεταστεί και η δυνατότητα λειτουργίας της Υγειονομικής Επιτροπής του «Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας» (ΚΕΠΑ) και στη Λιβαδειά (χωρίς αποδυνάμωση του ΚΕΠΑ Θήβας), έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ανάπηροι συμπολίτες μας από τις μετακινήσεις.     

Γιώτα Πούλου 

Σχετικά