Εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα με τις καταγγελίες σε βάρος Χαρδαλιά

Έρευνα, παρά τις διαψεύσεις του Νίκου Χαρδαλιά, διατάχθηκε από την Εισαγγελία για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών περί εισόδου στη χώρα μας από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τεσσάρων ατόμων με πυρετό, της τουρκικής ομάδας Φενερμπαχτσέ, ενώ ήδη είχαν επιβληθεί αυξημένα μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων στο δημοσίευμα.

Την έρευνα ανέλαβε εισαγγελέας που θα αρχίσει την εξέταση μαρτύρων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η άφιξη των παικτών και παραγόντων της τουρκικής ομάδα που παρουσίαζαν πυρετό έγινε στις  22 Οκτωβρίου του 2020, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του σκληρού lockdown από την κυβέρνηση.

Την εντολή για να περάσουν, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, είχε δώσει ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ πέντε ημέρες μετά, φέρεται να εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ελληνική ομάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικ. Χαρδαλιάς, πάντως, χαρακτηρίζει συκοφαντικό το δημοσίευμα προειδοποιώντας με αγωγή και μήνυση σε βάρος των υπευθύνων. 

Σχετικά