Που εντοπίζονται τα νέα κρούσματα της Βοιωτίας

 Μεγάλωσε κι άλλο ο αριθμός των μολύνσεων μετά την κατανομή τους με μεγάλη αύξηση ειδικά στην Εύβοια. Παραμένουν στις 4 οι νέες μολύνσεις στη Φθιώτιδα…

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η λίστα του ΕΟΔΥ με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 40 και όχι τα 31 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τέτοια αύξηση είχαμε να δούμε από το πρώτο 15ημερο Ιουνίου και ενώ το 3ο κύμα ήταν φανερά σε ύφεση, για αυτό και υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Στη νέα κατανομή η Εύβοια έχει 26 αντί 18 που είχε ανακοινωθεί και η Βοιωτία 10 αντί 9. Σταθερά στα 4 πάντως παραμένουν τα νέα περιστατικά covid στη Φθιώτιδα.

Η «τετράδα» των κρουσμάτων εντοπίζεται στη Λαμία και αφορά μόνο γυναίκες, ηλικίας 29, 40, 42 και 58 ετών.

Στη Βοιωτία η «10αδα» εντοπίζεται σε τέσσερις περιοχές με τα μισά από αυτά στη Λιβαδειά. Από 2 έχουν Θήβα και Ορχομενός και ένας 54χρονος από τα Βάγια. Τα 5 άτομα πάντως είναι κάτω από 32 ετών!

Στην Εύβοια φαίνεται ότι έχουμε νέες εστίες μετάδοσης και προκαλεί τρόμο πλέον το γεγονός ότι έχει βρεθεί και η μετάλλαξη «δέλτα». Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που τα 15 περιστατικά είναι στη Χαλκίδα που το τελευταίο Σαββατοκύριακο συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο από την πρωτεύουσα. Η Αττική έχει μόνιμα πάνω από τα μισά ημερήσια κρούσματα φθάνοντας την Τρίτη (6/7) στο 57%!

Τα υπόλοιπα περιστατικά covid της Εύβοιας εντοπίζονται σε πέντε νεαρά άτομα στα Ψαχνά, άλλα δύο στην Ερέτρια και από ένα σε Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, Αλιβέρι και Αμάρυνθο. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 27 χρόνια, ενώ τα 20 από αυτά είναι κάτω των 50 ετών.

lamiareport

Σχετικά