Νέα διάκριση για τη Φάρμα Χαρτάκη στην Αλίαρτο

Με αφορμή τη βράβευση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά των προϊόντων υγιεινής διατροφής της Better Life Foods από τα Healthy Diet Awards, παρευρεθήκαμε -με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- στον φιλόξενο χώρο της Barista Academy του “Coffee Expert” Παναγιώτη Νίκα, για την παρουσίαση της πλήρης γκάμας των προϊόντων Better Life που δημιούργησε η Φάρμα Χαρτάκη.
• Του Αργύρη Κριθαρούλα

Στην εκδήλωση γνωρίσαμε τον κύριο Λάμπρο Χαρτάκη, ιδιοκτήτη της Φάρμας, έναν νέο άνθρωπο και επιχειρηματία με όραμα στον κλάδο της παραγωγής ποιοτικών κρεατοσκευασμάτων, με σύγχρονες ιδέες που οδήγησαν στη δημιουργία των καινοτόμων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας “Better Life”.

Αναλαμβάνοντας με τον αδελφό του Άρη, το 1995, τα ηνία της Φάρμας Χαρτάκη που βρίσκεται στον Αλίαρτο Βοιωτίας, μια επισκέψιμη φάρμα που φιλοξενεί τα ζώα που εκτρέφουν με σύγχρονες κτηνοτροφικές μεθόδους, προσαρμοσμένες στις δικές τους απαιτήσεις, παράγουν τα προϊόντα της παραδοσιακής γκάμας της φάρμας με τις αρχές που τους δίδαξε ο πατέρας τους Κωνσταντίνος Χαρτάκης. Προχωρώντας, όμως, ένα βήμα παραπέρα, ακολουθώντας πιστά το γνωμικό «είμαστε ότι τρώμε», εδώ και δύο χρόνια δημιούργησαν τη σειρά Better Life Foods, που περιλαμβάνει μπιφτέκια και λουκάνικα από χοιρινό και κοτόπουλο και παριζάκι, τα οποία ξεχωρίζουν γιατί φτιάχνονται από άπαχο φρέσκο κρέας και εμπλουτίζονται με μπρόκολο, ασπράδι αβγού και υπερτροφές, όπως λιναρόσπορο, φακές, βρώμη και χαρούπι.

«Πάντα μας γοήτευε η ιδέα της διαφοροποίησης και της καινοτομίας και θέλαμε να χρησιμοποιούμε την πρώτη ύλη μας σε premium προϊόντα, ώστε να αισθανόμαστε πως ο αγώνας ποιοτικής εκτροφής των ζώων μας δεν πάει χαμένος» μας εκμυστηρεύτηκε ο Λάμπρος Χαρτάκης. «Όταν, λοιπόν, ένας συνεργάτης μας του οποίου συγγενικό πρόσωπο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει τις ρίζες του στην κακή διατροφή μάς παρουσίασε ένα project για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, αισθανθήκαμε ότι ταυτίζονται οι ανησυχίες μας για βιώσιμη διατροφή. Μας ενέπνευσε ουσιαστικά να φτιάξουμε προϊόντα που δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας διατροφής». Όπως σημείωσε ο κ. Χαρτάκης, τα προϊόντα της Better Life περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, περιλαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των υπερτροφών και δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των προϊόντων της Better Life, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους δύο κλινικούς διατροφολόγους της βραβευμένης εταιρείας και να μάθουμε περισσότερα για αυτό το υγιεινό «πάντρεμα» των ποιοτικών πρώτων υλών της φάρμας. Η Σοφία Ελευθερίου και ο Μάνος Δημητρούλης μάς τόνισαν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητά μας, και δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της συνεισφοράς τους στη δημιουργία των διατροφικών προτάσεων της Better Life.

Από το συνεργαζόμενο επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας γνωρίσαμε και τον τεχνολόγο τροφίμων Γιώργο Ελευθερίου, ο οποίος μας εξήγησε τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο «παρασκήνιο» της παραγωγής, όσον αφορά την επίβλεψη των τεχνικών υποδομών, την τήρηση των προτύπων ασφαλείας και υγιεινής για τη διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων της Better Life που θα διοχετευτούν τελικά στην αγορά.

Στην «κλειστή» εκδήλωση λόγω covid, επισημάνθηκε από όλους η αξία της υγιεινής διατροφής και παρουσιάστηκε η δυνατότητα ευέλικτης εφαρμογής και αξιοποίησής της, μέσω των λειτουργικών προϊόντων της Better Life Foods βάσει των καινοτόμων χαρακτηριστικών τους. Τα προϊόντα έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί έτσι, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των επαγγελματιών και ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγιεινής διατροφής, της άθλησης και ευεξίας. Είναι μια ιδανική πρόταση, επίσης, για σχολεία και κυλικεία, για γραφεία και χώρους εστίασης που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες και στο προσωπικό τους τρόφιμα υψηλού δείκτη θρεπτικής αξίας και παράλληλα να αναδείξουν την αξία της υγιεινής διατροφής.

Θυμίζουμε πως τα προϊόντα της σειράς Better Life, είναι βραβευμένα σαν τα πιο υγιεινά τρόφιμα στην κατηγορία τους με 5 συνολικά βραβεία στα Healthy Diet Awards, έχουν φάκελο ευρεσιτεχνίας για την αντικατάσταση του λίπους και είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τον υψηλότερο δείκτη θρεπτικής αξίας. Δεν περιέχουν συντηρητικά, χρωστικές, trans λιπαρά και είναι εμπλουτισμένα με υπερτροφές, φυτικές ίνες και Ω3.

Better life foods

Η υγιεινή γκάμα, περιλαμβάνει καινοτόμα light τρόφιμα από άπαχο αργοψημένο κρέας της καθετοποιημένης φάρμας Χαρτάκη, vegan εναλλακτικά προϊόντα κρέατος έτοιμα προς κατανάλωση με ελάχιστο προαιρετικό ζέσταμα, καθώς και τα πιο υγιεινά snacks, όπως σαλάτες, σάντουιτς, πολύσπορα κριτσίνια ολικής και ωμοφαγικές μπάρες, light γλυκά και cookies με superfoods.

Το ζητούμενο των ανθρώπων της Better Life, όπως μας είπαν, δεν είναι να κατακτήσουν την αγορά, «αλλά να την κάνουμε καλύτερη!»

Σχετικά