Το Σαράντι εκπέμπει SOS-Λέει ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες

Για το Σαράντι όλα ξεκίνησαν από την έλλειψη ενημέρωσης για την τοποθέτηση προσαυξημένου αριθμού ανεμογεννητριών δίπλα στον οικισμό.

Ένα συμβούλιο από 11 περίπου συμβούλους και κατοίκους των Χωστίων αποφάσισε να δώσει συγκατάθεση τοποθέτησης με προσαυξημένο αριθμό κατά 35% ανεμογγενητριών, 25 στο σύνολο δίπλα στο Σαράντι.

Όταν τοποθετήθηκε το ανεμοδούριο στην κορυφογραμμή που ζητούν να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες καταλάβαμε τι είχε συμβεί εν αγνοία μας.

Σαν πολίτης της κοινότητας Σαραντίου που έτυχε να παρακολουθήσω το Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα και την ψηφοφορία που ακολούθησε όσον αφορά στην επανεξέταση του θέματος, αναρωτήθηκα την ώρα που ο κ. Δήμαρχος ζήτησε ένα λόγο για να συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα της ανάκλησης της απόφασης ως προς την προσαύξηση, δεν είναι λόγος ότι 10 άνθρωποι δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση?

Δεν είναι λόγος ότι οι κάτοικοι στο Σαράντι δεν ενημερώθηκαν ποτέ ? Δεν είναι λόγος ότι η ποιότητα ζωής στην περιοχή θα υποβαθμιστεί ? Δεν είναι λόγος ότι αυτός ο όμορφος λόφος θα μετατραπεί σε ένα τερατούργημα ? Η βοή που θα ακούγεται πέρα από το θέαμα ?

Η περιοχή δεν θα υποβαθμιστεί ? Για ποιά ανάπτυξη μιλάμε όταν δεν θα υπάρχει αυτή η ομορφιά που προσελκύει κόσμο και το Σαράντι θα καταδικαστεί σε αργό θάνατο και μαζί του τα Χώστια γιατί αν αυτά έχουν κάποια ζωή, είναι κυρίως γιατί το Σαράντι έχει ζωή.

Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, δεν είναι θέμα επενδύσεων, δεν είναι είναι θέμα ανταποδοτικών ή αντισταθμικών μέτρων αν υπάρξουν, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ. Δεν κάνω κήρυγμα αλλά είναι θέμα όλων και όχι κομμάτων. Θα ξεπουλήσουν κάποιοι τη ζωή μας για 25 τουλάχιστον χρόνια γιατί έτσι θέλουν, γιατί αυτό θεωρούν ανάπτυξη ? Τόσο αγαπάνε αυτόν τον τόπο ?

Έλεος !! Κόκκινες γραμμές από φωτάκια ανεμογεννητριών υπάρχουν 10δες γύρω μας και πολλοί που κατοικούν κοντά προσπαθούν να συνηθίσουν το βουητό της λειτουργίας τους.

Καταστρέφεται το περιβάλλον γύρω μας στο όνομα της πράσινης ενέργειας ? Ειρωνεία !!!

Η Βοιωτία έχει καταντήσει ένα απέραντο οικόπεδο για υποτιθέμενη παραγωγή πράσινης ενέργειας και όχι μόνο και τα βουνά θυσιάζονται γι’ αυτό μαζί με τις ζωές μας.

Ξαναλέω δεν είναι πολιτικό ζήτημα ούτε κάποιο κόμμα είναι ο Σωτήρας που θα μας σώσει. Είναι η δύναμη όλων, ενωμένων για το καλό μας και την κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

Μια φωνή ενωμένη για το περιβάλλον μας. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ .

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Μία δημότης Σαραντίου

Σ. Οικονόμου – Παλληκάρη

Σχετικά