ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:Να σταματήσει επιτέλους η συγκοινωνιακή και κοινωνική απομόνωση των μικρών χωριών της μισής Βοιωτίας

Να σταματήσει επιτέλους η συγκοινωνιακή και κοινωνική απομόνωση των μικρών χωριών της μισής Βοιωτίας

Οι κάτοικοι των χωριών που εξυπηρετούνταν από το τοπικό ΚΤΕΛ έχουν καταδικαστεί, εδώ και ενάμιση χρόνο, σε απομόνωση, καθώς το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς έχει καταργήσει τελείως τα δρομολόγια για πολλά μικρά χωριά, τα έχει περιορίσει σε ένα ή δύο το πολύ την εβδομάδα για τα μεγαλύτερα και μόνο για δύο προορισμούς, (Αντίκυρα και Ορχομενό) υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο.

Με αυτή την κατάσταση, η μετακίνηση όσων δεν διαθέτουν ιδιόκτητο μέσο μεταφοράς και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, καθίσταται αδύνατη ακόμα και για βασικές ανάγκες (πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, τράπεζες κλπ). Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός για τον covid-19.

Τα ΚΤΕΛ, παρά το γεγονός ότι είναι εταιρίες ιδιωτικού δικαίου, εντάσσονται στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που εξυπηρετούν το γενικότερο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Για την επιτέλεση του κοινωνικού τους έργου, το οποίο κατ’ αποκλειστικότητα τους δόθηκε από την πολιτεία, ενισχύονται οικονομικά από το κράτος. Η Κυβέρνηση πρόσφατα, ύστερα από παλινωδίες και καθυστερήσεις, αποφάσισε την άμεση επιχορήγηση στις εταιρείες ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε.. Η κατάσταση όμως στην περιοχή μας δεν άλλαξε. Η απομόνωση των χωριών και η ταλαιπωρία των κατοίκων συνεχίζεται.

Ζητάμε:

·        από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, να επαναφέρει την ροή των δρομολογίων στην πρότερη κατάσταση,

·        από τους εμπλεκόμενους Δήμους, (Λιβαδειάς, Διστόμου, Ορχομενού), να αναλάβουν τις ευθύνες τους,

·        από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, να σταματήσει να κάνει πως δεν βλέπει και να ασκήσει επιτέλους τον εποπτικό ρόλο που έχει για τις συγκοινωνίες,

·         και από όλους μαζί, να δείξουν την στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σχετικά