ΤΩΡΑ-Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα

Οι κάτοικοι της Θήβας είναι «στο πόδι»

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνεται η ανησυχία του κόσμου, καθώς πολλοί πολίτες αναφέρουν ότι στη Θήβα οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 03:00, στη Θήβα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 8,2 Χλμ. και επίκεντρο στα 2 Χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας, ενώ έγινε αισθητή στην Αττική, καθώς σημειώθηκε , σύμφωνα με τις καταγραφές του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, στα 48 Χλμ. βορειοδυτικά της περιοχής του Περιστερίου. 

Επίσης, υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η δόνηση ήταν αισθητή και στη Χαλκίδα. 

Για την ώρα δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές και οι Αρχές της Θήβας δεν έχουν δεχτεί κλήσεις σχετικά με προβλήματα από τον σεισμό. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για δόνηση με αρκετή χρονική διάρκεια. Οι κάτοικοι της Θήβας είναι «στο πόδι» καθώς ανησυχούν εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει τη δόνηση στα 4,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 2 Χλμ. 

Σημειώνεται πως το Σάββατο έχει καταγραφεί έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, με αρκετές δονήσεις να έχουν σημειωθεί στην περιοχή τις τελευταίες ώρες, ενώ το zougla.gr νωρίτερα επικοινώνησε με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα είναι κάτι σύνηθες και ότι δεν υπάρχει -προς το παρόν τουλάχιστον- λόγος ανησυχίας, τονίζοντας ότι το φαινόμενο παρακολουθείται από το σεισμολογικό δίκτυο. 

Η πιο πρόσφατη δόνηση στην περιοχή πριν από αυτή των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:00, ήταν στη 01:15 και είχε μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Σχετικά