Τελικός Κορασίδων: Η κούπα στο Σχηματάρι! (Πρωτέας Σχημ.-Μάκαρος 62-54)

Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του στην κατηγορία των κορασίδων κατέκτησε ο Πρωτέας Σχηματαρίου, κερδίζοντας στον τελικό που έγινε στο ουδέτερο της Λιβαδειάς, τον Μάκαρο Άμφισσας με 62-54!

Οι δύο ομάδες, παρότι προέρχονταν από μια δύσκολη σεζόν λόγω κορωνοϊού με ελάχιστα παιχνίδια, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ δείχνοντας πως έχουν πάνω απ’ όλα, ταλέντο!

Ο Πρωτέας πιο έτοιμος, έχοντας δώσει 4 παιχνίδια το τελευταίο διάστημα, πήρε τη νίκη, το τρόπαιο αλλά και τη ρεβάνς για την περσινή του ήττα στον τελικό από τον Μάκαρο, ο οποίος ”πλήρωσε” τη μεγάλη αποχή, καθώς στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος δεν έδωσε κανένα αγώνα, έχοντας να παίξει επίσημο παιχνίδι από πέρυσι τον Οκτώβριο!

Μεγάλη πρωταγωνίστρια του τελικού η Έλενα Χαντζή του Πρωτέα Σχηματαρίου, που έκανε σπουδαίο παιχνίδι στην επίθεση οδηγώντας την ομάδα της στην κατάκτηση του τίτλου. Στο πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις για τη νίκη πετυχαίνοντας 24 από τους 36 πόντους της ομάδας της, για να γράψει το ”κοντέρ” συνολικά 34!

Ο Πρωτέας,  παρότι κατέβηκε με μόλις 7 παίκτριες, άντεξε και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου!

Πολύ καλός ο τελικός από το ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση προσφέροντας ωραίο θέαμα! Ο Πρωτέας προηγήθηκε 15-9 και 21-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου και με την Χαντζή να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην επίθεση, σημειώνοντας 24 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με 36-23!

Στο β’ ημίχρονο ο Μάκαρος κατάφερε να περιορίσει σε κάποιο βαθμό την Χαντζή και μείωσε σε 47-40 στο τέλος της γ’ περιόδου. Ο Πρωτέας όμως άντεξε στην πίεση, βρήκε λύσεις σε κρίσιμα σημεία του τελικού και έφτασε στη νίκη-τίτλο με 62-54!

Διαιτητές του τελικού ήταν οι Καραμπιτσάκος-Τσάλας Ι.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 36-23, 47-40, 62-54.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Χαντζής): Καρακικέ 12, Παπαρήγα, Ρούσου 12 (2), Χαντζή 34 (3), Αγγελή, Τσομώκου 2, Μπανούτα 2.

ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Φαρόπουλος-Μπακογιάννη): Λίβα 8 (1), Αυγερινού, Καραηλιά 12 (2), Καθαράκη, Καραγιάννη Μ. 13 (3), Ταμπάκη, Ξενοκώστα 10 (2), Καραμέρη 11, Καραγιάννη Β., Τσαφόγιαννου, Ξεπλάτη, Τσικνή.

stereabasket.gr

Σχετικά