Πολύ άσχημη η κατάσταση με τη φωτιά στην Σταμάτα Αττικής. Η φωτιά έχει φτάσει στα σπίτια

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 στη Σταμάτα Αττικής.
 
Η φωτιά καίει δασική έκταση μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται κοντά σε σπίτια και έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.
 
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 43 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρο 24 οχήματα 2 ελικόπτερο 2 αεροσκάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μήνυμα με το 112 στους κατοίκους.

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στην Σταμάτα Αττικής, όπου η φωτιά έχει φτάσει στα σπίτια

Αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζητούν από κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.


Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφάτης, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά :

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι’ αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση». 

Σχετικά