«Η αντιμεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως στην παιδεία, μετά τους “κόφτες” και τους αποκλεισμούς των υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, συνεχίζεται με τη χειραγώγηση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης!»

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου, Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», τόνισα ότι η κυβέρνηση προωθεί την απορρύθμιση και την αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.    

Αρχικά ανέφερα ότι στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να ανατρέψει όλες τις ιστορικές κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού: το κοινωνικό κράτος, την προστασία της εργασίας και της κατοικίας, τη δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία. Επιθυμεί να στήσει μια σκληρά ταξική δυστοπία, των προνομιούχων, των «ημέτερων», των υποτιθέμενων «άριστων», που κυριαρχούν χάρη στη δύναμη του χρήματος και στη διαπλοκή τους με την εξουσία! 

Η κ. Κεραμέως, αφού με την «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» απέκλεισε από τα πανεπιστήμια 25.000 μαθητές για να στείλει αρκετή πελατεία στα κολλέγια, συνεχίζει τώρα με την προσπάθεια χειραγώγησης της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης! Κι αυτό γιατί επιθυμεί ένα σχολείο χωρίς δημοκρατία και αξιοκρατία, χωρίς συλλογικότητα και συμμετοχή, χωρίς παιδαγωγικό πλαίσιο και αρχές!

Επισήμανα τη δέσμευση του πρόεδρου μας Αλέξη Τσίπρα, ότι πρωταρχικό μέλημα της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα είναι η κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων της ΝΔ και η αποκατάσταση της αδικίας των αποκλεισμών που προκάλεσε!

Τέλος, τόνισα ότι στις επόμενες κάλπες, οι πολίτες θα θέσουν υψηλή βάση εισαγωγής και η Νέα Δημοκρατία θα αποκλειστεί από τη διακυβέρνηση της χώρας!

https://drive.google.com/file/d/1yG_D7BIejJVes6hWA3_2OiUmd4NzJArf/view?usp=sharing

Το βίντεο της ομιλίας διαθέσιμο εδώ:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Γιώτα Πούλου

Σχετικά