Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένια η Εθνική Ομάδα του πόλο, έχασε σε σπουδαίο τελικό από τους Σέρβους με 13-10

Η Εθνική Ελλάδας του πόλο έδωσε σπουδαία μάχη με τους Σέρβους αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 13-10, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ένα από τα σπάνια ελληνικά μετάλλια σε ομαδικό άθλημα σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Εθνική Ομάδα του πόλο στο Τόκιο κατακτώντας το ασημένιο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αν και έφτασε αήττητη μέχρι τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνούα, ηττήθηκε με 13-10 από τους κορυφαίους του αθλήματος Σέρβους.

Η Εθνική ομάδα έκανε κακό ξεκίνημα, χάνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με 6-3. Η Ελλάδα κατάφερε να γυρίσει και να φτάσει να ισοφαρίσει το παιχνίδι, ηττήθηκε όμως τελικά με 13-10. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα κατακτά μετάλλιο στα παραδοσιακά ομαδικά αθλήματα, μετά από εκείνο της Εθνικής ομάδα πόλο γυναικών το 2004. 

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία: Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.

Σχετικά