Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται η Αβγαριά – Δραματικές στιγμές στη Γαλατσώνα – Αγωνία για την Ιστιαία

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια, με τη φωτιά να πλησιάζει την Ιστιαία με μεγάλη ταχύτητα και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται για να την κρατήσουν έξω από την πόλη. Οι καπνοί έχουν καλύψει, πλέον, την ευρύτερη περιοχή και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, στη «μάχη» της κατάσβεσης στην Εύβοια έχουν ριχτεί και πυροσβέστες από τη Σερβία, οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Νωρίτερα το μεσημέρι, σημειώθηκε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που απασχολεί μόνιμα το τελευταίο 24ωρο. Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν ήταν δυνατό να περιοριστεί ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έφτασαν λίγα μέτρα από το χωριό.

Επικίνδυνο είναι και το μέτωπο στο Ασμίνι, που έχει κατεύθυνση προς το χωριό. Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας έφτιαξαν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα έριχναν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.  

Σχετικά