Παναγιωτόπουλος: Δεν ισχύει η παραίτηση του αρχηγού της Αεροπορίας Στρατού

Δήλωση του υπουργού Άμυνας για την υπόθεση – ΓΕΣ: Παραμένει στη θέση του και εκτελεί τα καθήκοντά του ο κ.Κουμεντάκης
«Για παραιτήσεις που δεν ισχύουν» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τις πληροφορίες για την παραίτηση που υπέβαλε ο αρχηγός της Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντά ουσιαστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουμεντάκη, ενώ λίγο νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε ανακοινώσει ότι «τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας, ακολουθεί:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως, ο κ.Κουμεντάκης υπέβαλε την παραίτησή του όταν του ανακοινώθηκε μετακίνηση στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, πράγμα που ερμηνεύθηκε ως έμμεση μομφή για τη διαχείριση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης του στρατού. Μετά την υποβολή της παραίτησης, ο υπουργός Αμυνας κάλεσε τόσο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, όσο και τον αρχηγό ΓΕΣ Χ. Λαλούση και παρουσία και του υφυπουργού Αμυνας κ.Αλκ. Στεφανή συζήτησαν το ζήτημα. Αποφασίσθηκε να μην ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ και έτσι αφενός δεν εγινε δεκτή η παραίτηση Κουμεντάκη, αφετέρου παραμένει στη θέση του αρχηγού της Αεροπορίας Στρατού.

Σχετικά