Φωτιά στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Εκκενώνονται χωριά

Μήνυμα εκκένωσης έστειλε το 112 – Η ειδοποίηση που έλαβε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά κινητοποίησε τις δυνάμεις της – Δήμαρχος Καρύστου: «Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια» – Δείτε φωτογραφίες
Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στα Μεσοχώρια Ευβοίας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στις 15:10, μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους, ώστε να εκκενώσουν την περιοχή.

Η ειδοποίηση που έλαβε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά κινητοποίησε τις δυνάμεις της και στο σημείο επιχειρουν 44 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ 8 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος.

Δήμαρχος Καρύστου: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η φωτιά είναι σε εξέλιξη κοντά σε σπίτια στο χωριό Μεσοχώρια. Επιχειρούν εναέρια μέσα αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί. Ωστόσο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς. Επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου».

Σχετικά