ΘΗΒΑ:Το επίσημο δελτίο της αστυνομίας για τον οπλοφόρο ρομά

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (8) κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε περιοχές της Βοιωτίας

Συνελήφθη ένας ημεδαπός ενώ αναζητούνται τα στοιχεία (2) ακόμα συνεργών του

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν συνολικά οχτώ (8) κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σε διάφορες περιοχές της Θήβας και της Τανάγρας Βοιωτίας. 

Μετά από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (20-08-2021) νωρίς το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών.

Ο ανωτέρω κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) και ένα σφυρί.

Από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο είχε αφαιρεθεί βραδινές ώρες της 18-08-2021, στη Θήβα, από οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, μαζί με δύο (2) ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, το χρονικό διάστημα από 03-08 έως 20-08-2021, ενέχονται στη διάπραξη (8) κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής, από οχήματα, οικίες και επιχειρήσεις, σε περιοχές της Θήβας και της Τανάγρας Βοιωτίας.  

Σημειώνεται, ότι ο ημεδαπός έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε βάρος του εκκρεμούσε Ανακλητικό Βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, με υπόλοιπο ποινή φυλάκισης (8) μηνών και (18) ημερών, για κλοπή.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, ως μέσον διευκόλυνσης και μετάβασης στους τόπους διάπραξης κλοπών, ενώ το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες αρχικά εντόπιζαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα είτε σε αγροτικές περιοχές (κοντά σε καλλιέργειες – ελαιώνες), είτε σε επαρχιακούς δρόμους, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν απομακρυνθεί, λόγω ενασχόλησής τους με αγροτικές εργασίες ή με τη θήρα (κυνήγι).

Ακολούθως, προσέγγιζαν τα οχήματα, τα οποία στις περιπτώσεις που δεν ήταν ανασφάλιστα, παραβίαζαν αυτά προβαίνοντας κυρίως στη θραύση των παραθύρων τους και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κυνηγετικά φυσίγγια, καθώς και άλλα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών τους. 

Δείτε το χθεσινό ρεπορτάζ του permissos.gr

Μπράβο μάγκες:Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Θηβών έπιασε επικίνδυνο ρομά με καραμπίνα

Σχετικά