Πιθανή έγκριση από τον ΕΟΦ για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών

Το πιο πιθανό είναι να πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ ο εμβολιασμός  παιδιών κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες μέρες και αναφέρθηκε στην ημερομηνία χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι του κοροναϊού, σε ειδικές ομάδες, καθώς και στη συνολική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών επισήμανε ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστεί έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

«Το πιο πιθανό είναι να γίνει, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει τα εμβόλια να είναι ασφαλή στο 1.000%», διευκρινίζοντας ότι αυτή την στιγμή ο εμβολιασμός αφορά παιδιά άνω των 12 ετών.

Πάντως, οι παρασκευαστές εμβολίων Pfizer και Moderna μελετούν αυτή τη στιγμή την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε μικρότερα παιδιά και βρέφη, με την Pfizer να αναμένεται να παραδώσει τα αποτελέσματα των δοκιμών της για παιδιά 5-11 ετών στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.

Εντούτοις, ο Φράνσις Κόλινς, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, εκτιμά ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες μετά την εξαγωγή αυτών των δεδομένων για τη χορήγηση άδειας έκτακτης ανάγκης στο ρυθμιστικό οργανισμό για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω την έγκριση χορήγησης σε παιδιά 5 έως 11 ετών να έρχεται νωρίτερα από το τέλος του 2021», δήλωσε ο Κόλινς στο NPR σε συνέντευξή του.

Σχετικά