Συναυλία στήριξης για το Νοσοκομείο Θήβας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

► Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ! 

► ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 

ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!

ΣΥ ΝΑΥΛΙΑ

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/8,

8:00 ΜΜ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ

– ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

– ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ (Μουσικό Σύνολο Ευ. Φουντάνα)

– ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Αν. Κατσαβός & Δημ. Βλάχος)

Καταγγέλουμε τον απαράδεκτο σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων που γειτνιάζουν, μεταξύ των οποίων και αυτά της Θήβας και της Λιβαδειάς. Το ξεκαθαρίζουμε, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί το έγκλημα. Γιατί μόνο έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί εν μέσω πανδημίας, να μείνει η περιοχή μας χωρίς Νοσοκομείο, δηλαδή να γυρίσουμε πενήντα χρόνια πίσω.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προκατόχους της (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ) και συνεχίζοντας το έργο της υποβάθμισης και της υποστελέχωσης των δομών υγείας, έχει το θράσος να μιλάει για «παθογένειες» που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Τους επιστρέφουμε το κάλπικο επιχείρημα: Αν πράγματι θέλουν να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες, να εφαρμόσουν όσα δεν κάνουν επί ενάμιση χρόνο πανδημίας. Να πάψουν να κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο με το γνωστό λιβανιστήρι της «ατομικής ευθύνης» και να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αναλαμβάνοντας τη δική τους κρατική ευθύνη. Να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, για την κάλυψη όλων των κενών του Γ.Ν. Θήβας και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Δεν πέφτουμε στην κάλπικη παγίδα του τοπικισμού, που μας καλεί να διαλέξουμε ένα Νοσοκομείο, είτε στη Θήβα, είτε στη Λιβαδειά. Ζητάμε το αυτονόητο, να λειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα και τα δύο Νοσοκομεία, όπως και όλες οι άλλες δομές υγείας της Βηοιωτίας. Γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες της περιοχής μας!

Δε θα κουραστούμε να διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη: Η υγεία δεν είναι ούτε κόστος, ούτε πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων. Είναι ανάγκη όλου του λαού, την οποία το κράτος οφείλει να καλύπτει με κάθε πληρότητα.

Εδώ και τώρα λοιπόν καλούμε την κυβέρνηση αντί να λειτουργεί ως πλασιέ των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα που προσυπογράφουν δεκάδες κοινωνικοί φορείς της περιοχής μας:

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άρτια λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας, με την αύξηση των οργανικών θέσεων, την κάλυψή τους με μόνιμους παθολόγους και όχι σε βάρος άλλων δομών υγείας.  

• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι θέσεις αναισθησιολόγων που έμειναν κενές το προηγούμενο διάστημα, με μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς.

• Άμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου Θήβας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

• Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

• Άμεση λειτουργία Κέντρου Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Θήβας με κατάλληλο εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό.

• Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου & Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων & ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.

• Να διασφαλιστούν σε επάρκεια τα αναγκαία μέσα και ο εξοπλισμός με πιστοποίηση για νοσοκομειακή χρήση για την προστασία όλων των υγειονομικών.

• Να στελεχωθεί πλήρως η Μονάδα ΕΚΑΒ της περιοχής και να δημιουργηθεί σταθμός της στην Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων.

• Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας.

• Να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων δεν είναι τυχαίες. Τώρα είναι η ώρα να ενημερωθούν οι πάντες, να σημάνει συναγερμός σε κάθε γειτονιά, χωριό και εργασιακό χώρο!

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ούτε για αναμονή, ούτε για μοιρολατρεία. Ο μαζικός, ενωτικός αγώνας με κεντρικό αίτημα την πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό μπορεί να εμποδίσει τα απαράδεκτα κυβερνητικά σχέδια!

Η συναυλία που διοργανώνουμε θα είναι μία πρώτη απάντηση σε αυτή την κατεύθυνση. Η επιτυχία της με τη συμμετοχή όλων μας θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποφασιστική και αποτελεσματική συνέχεια του αγώνα!

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σχετικά