Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Μπακοχρήστος στην άρση βαρών σε πάγκο, το τρίτο για την Ελλάδα

Το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αρση βαρών σε πάγκο στην κατηγορία των -54 κιλών κατέκτησε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος. Είναι το τρίτο για τα ελληνικά χρώματα.

Το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αρση βαρών σε πάγκο κατέκτησε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος. Αγωνίστηκε στην κατηγορία των -54κ. και πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, σηκώνοντας 165κ.. και ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο αγώνας του Μπακοχρήστου ήταν άρτιος απ’ όλες τις απόψεις, καθώς είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες (157κ., 163κ., και 165κ.). Η τρίτη προσπάθεια ήταν αυτή που του χάρισε το μετάλλιο, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς ο Μπουρλόν ήταν μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύς (52.95, αντί 53.10) και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Το χρυσό κατέκτησε ο Καζάκος, Ντεγκτιάρεφ, με 174κ.

Ο Μπακοχρήστος για δεύτερη σερί φορά κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, καθώς είχε προηγηθεί αυτό στο Ρίο το 2016. Για την Ελλάδα είναι το τρίτο μετάλλιο στους παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά απ’ αυτά των Δημοσθένη Μιχαλετζάκη στην κολύμβηση και Παναγιώτη Τριανταφύλλου στην ξιφασκία.

Σχετικά