Αφγανιστάν: Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Πολύνεκρη επίθεση

Σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι – Ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στην πύλη Άμπεϊ, του αεροδρομίου της Καμπούλ, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από του Ταλιμπάν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και παιδιά, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπάρχουν πολλοί τραυματίες στο σημείο, οι περισσότεροι από του οποίους είναι Αφγανοί πολίτες.

Το FoxNews αναφέρει ότι 3 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ τοπικός αξιωματούχος μίλησε στον Guardian και δεν απέκλεισε να υπάρχουν νεκροί Αμερικανοί.

Όπως όλα δείχνουν, η έκρηξη προήλθε από «βομβιστή αυτοκτονίας». Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες Αφγανοί πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να διαφύγουν από τη χώρα και να ξεφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Ένας Αφγανός πολίτης και ένας Βρετανός περιέγραψαν στον Guardian ότι η κατάσταση είναι πολύ τρομακτική στο αεροδρόμιο: «Είμαστε μέσα στο αεροδρόμιο αλλά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Είδαμε τις ειδήσεις για τη βόμβα αλλά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Είναι πολύ άσχημα, πολύ δύσκολα».

Σχετικά