Μουλκιώτης:Καλώ εκ νέου τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει ξεκάθαρα για το μέλλον του Νοσοκομείου Θήβας

nosokomeio-thivas

Με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, μετά τις πρόσφατες επίκαιρες ερωτήσεις για τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτηςαναδεικνύει και αποκαλύπτει εκ νέου τα συνεχιζόμενα προβλήματα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον νομό Βοιωτίας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι ελλείψεις στο Γ.Ν. Θήβας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν επανειλημμένα καταστήσει προβληματική την λειτουργία του, θέτοντας σε κίνδυνο την επαρκή και ποιοτική φροντίδα των ασθενών που παρακολουθούνται συστηματικά ή προσέρχονται στην εφημερία.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι έχουν προκληθεί καίρια ερωτηματικά,  σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την μέλλον του Νοσοκομείου Θήβας, τα οποία ενισχύθηκαν και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση αναβληθεισών αποφάσεων παρέμβασης στα νοσοκομεία που δεν έχουν την νομική τους αυτοτέλεια, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι «… ​δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων…». Τέτοια είναι και η περίπτωση των νοσοκομειακών μονάδων της Βοιωτίας, όπως εξάλλου αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθμ. 949/19-7-2021 επίκαιρης ερώτησης για την υφιστάμενη κατάσταση στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, σε σχέση με την στελέχωσή του, ο παριστάμενος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων στην δευτερολογία του, ότι  «… ο στόχος είναι τα νοσοκομεία, οι δομές –μην το βλέπουμε κτιριακά- να λειτουργούν συμπληρωματικά και μέσα σε ένα πλαίσιο συνέργειας. Γι’ αυτό μιλήσαμε για νοσοκομεία κόμβους και νοσοκομεία ακτίνας όπου θα διασυνδέονται, θα έχουν πληρότητα υπηρεσιών, επάρκεια προσωπικού και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας …».

Κατόπιν αυτών, οι ανησυχίες εντείνονται και ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό, να ενημερώσει την Βουλή, για το  ποιός είναι ο ακριβής σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη δομή και τη λειτουργία του Γ.Ν. Θήβας. 

Επίσης ζητείται να δοθεί καθαρή απάντηση και να  διευκρινιστεί εάν θα διατηρηθεί η υφιστάμενη μορφή ή βρίσκεται υπό επεξεργασία κάποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της εν λόγω υγειονομικής δομής.

Τέλος, ερωτάται ο Υπουργός, εάν υφίσταται υπό εξέλιξη σχέδιο, ποιες συγκεκριμένες αλλαγές θα επέλθουν και εάν έχει προϋπάρξει σχετική διαβούλευση. 

Σχετικά