Σοβαρό τροχαίο σε αγώνες καρτ στην Πάτρα-Τραυματίστηκε σοβαρά 6χρονο αγοράκι

Άσχημη ήταν η τροπή των αγώνων καρτ στο κέντρο της Πάτρας, όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής δύο οχήματα τράκαραν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το ένα να εκτοξευθεί και να χτυπήσει στα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί για να προφυλάξουν τον κόσμο που βρέθηκε στο σημείο για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Από το ατύχημα τραυματίστηκε σοβαρά ένα 6χρονο παιδί, που συνοδευόταν από τους κηδεμόνες του και βρισκόταν εκείνη την ώρα πάνω στα κάγκελα για να έχει καλύτερη ορατότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Το όχημα καρτ προσέκρουσε στο σημείο που βρισκόταν ο ανήλικος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το παιδί είχε σκαρφαλώσει πάνω στα κάγκελα, με αποτέλεσμα κατόπιν της πρόσκρουσης του οχήματος να πέσει και να τραυματιστεί.

Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια της διοργάνωσης που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα.

Οι διοργανωτές και η Αστυνομία αποφάσισαν να μην συνεχιστούν οι αγώνες. Οι υπεύθυνοι του αγώνα προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία. Για το αν θα κρατηθούν ή όχι, θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας.

Το 6χρονο παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και άμεσα δόθηκε εντολή για μεταφορά του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Πηγή: pelop.gr, tempo24.news, patrisnews.com

Σχετικά