Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κατέληξε 51χρονος στην Άμφισσα, ήταν σε αναστολή ο ένας από τους δύο καρδιολόγους

Η αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστους γιατρούς έχει αποδυναμώσει νοσοκομεία, όπως καταδεικνύει μια νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο, στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ένας 51χρονος έμεινε αβοήθητος και κατέληξε από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Ο ένας από τους δύο καρδιολόγους είναι ανεμβολίαστος και βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, με αποτέλεσμα -όπως λέει- το νοσοκομείο να είναι ακάλυπτο τις μισές ημέρες του μήνα.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

«Σήμερα το πρωί το ΕΚΑΒ μετέφερε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας έναν 51χρονο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Πιθανόν να ήταν ήδη νεκρός.

»Στα επείγοντα προσήλθε αναισθησιολόγος γιατρός και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι του έκαναν ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα» αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Γιαννάκος και συνεχίζει:

«Όμως στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε καρδιολόγος ιατρός.

»Ο ένας εκ των δύο βγήκε σε αναστολή επειδή ήταν ανεμβολίαστος και το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο τις μισές ημέρες το μήνα.

»Η τραγική ειρωνία είναι ότι ο ασθενής ήταν από Ερατεινή που είναι λίγο μεγαλύτερη απόσταση από τα νοσοκομεία των Πατρών.

»Εάν γνώριζε το ΕΚΑΒ ότι δεν έχει καρδιολόγο η Άμφισσα μπορεί να τον διεκόμιζε Πάτρα και να είχε καλύτερη τύχη».

«Πότε είναι πιο επικίνδυνο για τους ασθενείς της περιοχής;

»Να δουλεύει ο καρδιολόγος ανεμβολίαστος και να ήταν εκεί στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί να προσπαθήσει να σώσει τον ασθενή με μέτρα προστασίας από το κορωνοϊό;

»Ή να είναι σε αναστολή και να πεθάνει αβοήθητος ο ασθενής;

»Ας δώσουν απαντήσεις στους συγγενείς του 51χρονου οι επιστήμονες της τηλεόρασης».

Και ζητά: «Να γυρίσουν πίσω αμέσως οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή.

»Με δύο τεστ την εβδομάδα και μέτρα προστασίας δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από τους ελάχιστους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

»Τώρα το γύρισαν και λένε ότι με 75% και 80% ένας επαγγελματικός κλάδος είναι καλυμμένος.

»Τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς με κλάδο 95% εμβολιασμένων και μέτρα προστασίας τους έστειλαν σπίτι !!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ».

libre.gr

Σχετικά