Στα 110 τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Λεβαδέων-3 θετικά σήμερα

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις δράσεις πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 143 τεστ, εκ των οποίων τα 3 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ. τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 110, εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύονται και τα 106 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ανέφερε ότι:

«Η αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ. επιβεβαιώνει την συνέχιση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων. Ο χαμηλός δείκτης νοσηλειών στον Δήμο Λεβαδέων και ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία της εβδομαδιαίας έκθεσης. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά σε μηδενικές τιμές, αποδεικνύοντας τα οφέλη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η συνέχιση των εμβολιασμών και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας, καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση των γρήγορων τεστ ανίχνευσης covid-19, εξακολουθούν να κρίνονται απαραίτητες προϋποθέσεις ελέγχου της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ώστε να ζούμε υπό τις φυσιολογικότερες δυνατές συνθήκες.»

Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1), 9:00 με 14:00 έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, εκτός από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, όπου δεν θα διενεργηθούν έλεγχοι.

Σχετικά