Nέο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για τα ακίνητα της Κρύας-Βολές κατά Δημάρχου

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς όλους τους συνυπογράφοντες Φορείς του ψηφίσματος για την δωρεάν  οριστική παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας στον Δήμο της Λιβαδειάς.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  στις 20/9/2021 έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο, την οποία γνωστοποίησε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ζητώντας απάντηση στο γιατί δεν έχει κατατεθεί αίτημα για δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας, στα αρμόδια Υπουργεία και αν πρόκειται να κατατεθεί, πριν να είναι αργά.

Αναγκαστήκαμε να προβούμε στο ερώτημα αυτό, γιατί με λύπη μας διαπιστώσαμε πως όταν απευθυνθήκαμε στα Υπουργεία με το ψήφισμα που συνυπογράψαμε, για την δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας στον Δήμο Λιβαδειάς, πήραμε σαν απάντηση πως δεν μπορεί να εξεταστεί μια υπόθεση παραχώρησης Ακινήτων σε Δήμο, που ο ίδιος ο Δήμος δεν έχει ενδιαφερθεί να τα ζητήσει.

Η απάντηση από τα Υπουργικά Γραφεία, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών, γι’ αυτό προτιμήσαμε έναν δημοσιοποιημένο διάλογο με τον Δήμαρχο Λεβαδέων.

Σε συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου στις 22/9/2021 και την παραδοχή του Δημάρχου πως δεν έχει κάνει καμία αίτηση, ούτε επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας στον Δήμο και πως αντί να καταθέσει έστω και τώρα αίτημα, προτιμά να κάνει νέο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουν εκ νέου, την τύχη των Ακινήτων, αφήνοντας ανοιχτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα. Γίνεται  προφανές πως οι δηλώσεις του Δημάρχου, στην εκδήλωση μας στην Κρύα  στις 23/7/2021 ότι και ο ίδιος την δωρεάν παραχώρηση ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να το πετύχει και για αυτό προώθησε εναλλακτικές εκμίσθωσης από την ΕΤΑΔ για να μην χαθεί το ακίνητο για τον Δήμο, αλλά τάσσεται με το αίτημά μας και θα μπει μπροστά για να το πετύχουμε. Παρά την δική μας καλοπροαίρετη διάθεση  να τον πιστέψουμε, οι κινήσεις του Δημάρχου δεν το αποδεικνύουν.

Ταυτόχρονα έχει γίνει προφανές πως κυβερνητικοί θεσμοί (Πρωθυπουργός, Υπουργοί, κλπ.) είναι γνώστες, σύμφωνα με δηλώσεις τους! Σε τι συνίσταται όμως η γνώση που έχουν και ποιον εξυπηρετεί; Eίναι προφανές πως δεν είναι διασαφηνισμένο! 

Το σίγουρο, όπως δείχνουν τα γεγονότα, είναι πως δεν εξυπηρετεί την ανάγκη των πολιτών της Λιβαδειάς, να αποχτήσουν την κυριότητα των πολιτιστικών τους μνημείων και να τα συνδέσουν με νέες πολιτιστικές συνέργειες που θα αναδείξουν παραπέρα το στολίδι της πόλης μας!

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί όλους τους συνυπογράφοντες  Φορείς  σε συνάντηση την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, ώρα 5.30΄ μ.μ., στον αύλιο χώρο του  Εργατικού Κέντρου  Λιβαδειάς, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων (μάσκες, αποστάσεις), για να εξετάσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την πάρα πέρα αντίδρασή μας.

Η  παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

                                                     Για       το       Δ.Σ.

Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά