“Επιστρέφει” το παζάρι της Λιβαδειάς

Σύμφωνα με το siriosfm.gr,πράσινο φως για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, στα τέλη Οκτωβρίου, στη Λιβαδειά άναψε το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης, μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Καλογρηά. Η απόφαση που ελήφθη από τα μέλη του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο τοπικός σύμβουλος Κώστας Πάτρας, αν και υπέρ του παζαριού, ο οποίος νωρίτερα είχε αποχωρήσει από την τηλεδιάσκεψη δηλώνοντας παράλληλα την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα. Ο λόγος της απόφασης του, όπως είπε στο ΣΕΙΡΙΟ Fm συνδέεται με το γεγονός ότι η πρόεδρος της Τ.Κ, Μαρία Γκικοπούλου όρισε αντιπρόεδρο άλλη σύμβουλο της παράταξης τους και όχι τον ίδιο που ήταν δεύτερος τοπικός σύμβουλος  σε ψήφους.

Σύμφωνα με τον κ. Πάτρα η ανεξαρτητοποίησης του ήταν θέμα ηθικής τάξης.

Η εμποροπανήγυρη θα λειτουργήσει σύμφωνα με τους όρους που καθορίζει η σχετική ΚΥΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι παράγκες των εμπόρων, θα ανέρχονται σε περίπου 250 και θα στηθούν μόνο στη μια πλευρά των οδών Ρούμελης και Ορχομενού. Για τους επισκέπτες θα υπάρχει μονοδρόμηση για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Ιδιωτική εταιρία φύλαξης θα αναλάβει τον έλεγχο για την ομαλή λειτουργία του παζαριού. Οι έμποροι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test, για το οποίο θα ελεγχθούν. Οι δρόμοι θα απολυμαίνονται και θα καθαρίζονται σε καθημερινή βάση.

Μετά από δύο χρόνια το παζάρι της Λιβαδειάς επανέρχεται και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

siriosfm.gr

Σχετικά