Βιτριόλι: Δύο πρόσωπα γνώριζαν και δεν απέτρεψαν την επίθεση – Τους ζήτησε να παρακολουθούν την Ιωάννα

Η κατηγορούμενη φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια του ενός για να βρει το βιτριόλι, ενώ του ζήτησε να γίνει το άλλοθι της. Νέες αποκαλύψεις.

Οι δικηγόροι της Ιωάννας θα ζητήσουν να κληθούν στο δικαστήριο δύο πρόσωπα. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι και οι δύο γνώριζαν την εμμονή της Έφης για την Ιωάννα. Μάλιστα η κατηγορούμενη φέρεται να είχε ζητήσει στον άνδρα να παρακολουθεί το κορίτσι, ενώ φέρεται να του είχε αναφέρει και ότι ψάχνει βιτριόλι.

Βοηθοί; Συνεργοί; Ή τίποτα από τα δύο; Γιατί δεν απέτρεψαν την Έφη από το να ρίξει βιτριόλι στην Ιωάννα; Σε αυτά τα ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν ο Ν. και η Μ. Ήξεραν ότι η Έφη μισεί την Ιωάννα και τους είχε ζητήσει να την παρακολουθούν και ότι έψαχνε βιτριόλι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Star, η κατηγορούμενη φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια του Ν. για να το βρει, όπως επίσης του ζήτησε να γίνει το άλλοθι της.

«Δεν του είπε θέλω να είσαι το άλλοθί μου. Τον κάλεσε τα ξημερώματα δύο μέρες πριν τη πράξη και του είπε 5 η ώρα το πρωί ότι είμαστε μαζί» είπε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Κούκιος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ερωτηθείς αν η κατηγορούμενη είχε αναφέρει τη λέξη βιτριόλι στον πελάτη του, ο δικηγόρος του 36χρονου απάντησε: «Ναι, αλλά γενικά… πώς μπορεί κάποιος να βρει το βιτριόλι».

Ο Ν και η Μ ήταν ζευγάρι. Η κατηγορουμένη γνώριζε τη γυναίκα και μέσω εκείνης έγιναν φίλοι και με τον άντρα. Την ημέρα της επίθεσης τον κάλεσε 6 φορές, μέσω viber. Ο Ν. απάντησε μόνο σε μία και ύστερα εξαφανίστηκε.

Η 36χρονη προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του και την επόμενη ημέρα, όμως εκείνος δε σήκωσε το τηλέφωνο, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν στενή επαφή.

O Ν. όπως και η Μ. ελέγχθηκαν από τις αρχές ως ύποπτοι για συνέργεια, τον Νοέμβριο του 2020. Η εμπλοκή του άντρα πρόκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα μηνύματα που αντάλλασσε με την 36χρονη, όπως αυτά τον Απρίλιο του 2019 .

Μήνυμα 1: «Καλημέρα Ν. τι κάνεις; Να σε ρωτήσω, παίζει να βρήκες αυτόν που μου έλεγες;».

Μήνυμα 2: «Έλα ρε Ν., Ε. εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω».

Ο άνδρας δεν απαντούσε ποτέ γραπτώς στα μηνύματα. Κάθε φορά που εκείνη τον χρειαζόταν, την καλούσε στο τηλέφωνο. Οι δικηγόροι της Ιωάννας θα ζητήσουν τόσο εκείνος όσο και η Μ. να δώσουν τις δικές του απαντήσεις.
Ψυχίατρος για τη δράστρια με το βιτριόλι: Εν δυνάμει δολοφόνος, χωρίς τύψεις και συναίσθημα

Ως μια «εν δυνάμει δολοφόνο», μια «ηρωίδα του κακού», η οποία ευχαριστιέται την πράξη της, χαρακτήρισε την κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Μη σας κάνει εντύπωση τίποτα από όλα αυτά. Υπάρχει μια διαταραχή στην προσωπικότητα της δράστιδος που λέγεται αντικοινωνική διαταραχή. Δεν θεραπεύεται. Είναι διαταραχή με βίαιο χαρακτήρα, καθόλου συναίσθημα, ενοχής ή τύψεις. Είδα στην κατηγορουμένη αυτό που περίμενα. Μια ηρωϊδα του κακού, μια εν δυνάμει δολοφόνο, έναν άνθρωπο που κάποια στιγμή θα έφτανε στο κακό και έφτασε» σχολίασε ο ειδικός, σχετικά με την στάση της δράστιδος στη χθεσινή δίκη.

«Βλέπει την Ιωάννα και ευχαριστιέται. Είναι ευχαριστημένη για αυτό που έχει κάνει. Γιατί είναι δημιουργημένη να κάνει το κακό και να το ευχαριστιέται και δεν έχει καμία ενοχή. Ο φόβος της Ιωάννας είναι λογικός. Είναι ήδη με 90% αναπηρία. Φοβάται και για την ίδια της τη ζωή από τη στάση της κατηγορουμένης. Η κατηγορουμένη δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει», πρόσθεσε ο ψυχίατρος.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρα, ο φόβος της Ιωάννας ότι θα προσπαθήσει η κατηγορούμενη να την αποτελειώσει όταν αποφυλακιστεί είναι δικαιολογημένος. «Ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας, θα σκοτώσει, θα κάνει το κακό, οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή του» είπε ο κ. Σούρας για τη γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα.

Σχετικά