98 ενεργά κρούσματα στο Δήμο Λεβαδέων-Άλλα 11 θετικά δείγματα

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις ενέργειες πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα σήμερα 4/10/2021 διενεργήθηκαν 126 τεστ, εκ των οποίων τα 4 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Κατά την χθεσινή πραγματοποίηση των ελέγχων προέκυψαν 7 πιθανώς θετικά τεστ στα 111 και θα ακολουθηθεί επιπλέον έλεγχος.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ. τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 98, εκ των οποίων τα 8 νοσηλεύονται και τα 90 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας ανέφερε ότι:

«Στην εβδομαδιαία αναφορά του Ε.Ο.Δ.Υ. παρατηρείται η ανακοπή της αυξητικής πορείας του αριθμού των κρουσμάτων. Ο χαμηλός δείκτης των νοσηλειών και ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία εξακολουθούν να αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία της εβδομαδιαίας έκθεσης. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε σε σχέση με τα αριθμητικά δεδομένα των προηγούμενων εβδομάδων κι αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω εντατικοποίηση της εμβολιαστικής προσπάθειας εν όψει και των καιρικών συνθηκών που θα ακολουθήσουν.

Εμβολιαζόμαστε και παράλληλα τηρούμε στο ακέραιο τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.»

Υπενθυμίζουμε ότι οι έλεγχοι (rapid tests) θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1), 9:00 με 14:00, έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, εκτός από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, όπου οι έλεγχοι θα διεξαχθούν 9:00 με 13:00.

Ακόμη ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 8/10/2021 θα διενεργηθούν τεστ στα Κοινοτικά Καταστήματα:

• Άγιος Γεώργιος από τις 9:00 έως και τις 11:00.

• Κυριάκι από τις 12:00 έως και τις 14:00.

Σχετικά