Για λαϊκισμό κατηγορεί την Γιώτα Πούλου ο Δήμαρχος Λεβαδέων

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μία αγωνιστική, ανέξοδη, εκπρόθεσμη και πρόχειρη κατάθεση τροπολογίας, η Βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου ζήτησε από την τωρινή κυβέρνηση, όσα δε ζήτησε από την προηγούμενη.

Φυσικά, κανένας δημότης και πόσο μάλλον εγώ ως Δήμαρχος, δε μπορεί να μην επιθυμεί την έγκριση μιας τροπολογίας, που θα παραχωρούσε οριστικά τα ακίνητα της Κρύας στον Δήμο Λεβαδέων.

Όμως, πέρα από εύκολους λαϊκισμούς, η κ. Πούλου οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες της Λιβαδειάς για ποιο λόγο δεν είχε την ίδια επιδίωξη ως Δήμαρχος Λεβαδέων τα προηγούμενα χρόνια.

Να μας εξηγήσει για ποιο λόγο εισηγήθηκε στην 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων την Δευτέρα 02 Μαρτίου του 2016 την ανάκληση προηγούμενης απόφασης με αριθμ. 10/12.2.2016 για την υποβολή αιτήματος του Δήμου Λεβαδέων επ΄ αόριστον παραχώρησης χρήσης έκτασης συνολικής επιφάνειας 3.064,88 τ.μ στη περιοχή της Κρύας, ενόψει του Νέου Κανονισμού της Ανώνυμης Εταιρείας με την Επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε» , που τέθηκε σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2016 ( άρθρο 8).

Να εξηγήσει στους δημότες πως τώρα διεκδικεί την δωρεάν και οριστική παραχώρηση των κτιρίων αυτών, όταν τον Δεκέμβριο του 2016 εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την μίσθωση του κτιρίου της Νεροτριβής με αντάλλαγμα χρήσης, εναρμονιζόμενη πλήρως με αυτό που σήμερα καταγγέλλει.

Ας μην χρησιμοποιήσει το έωλο επιχείρημα τού συμβολικού αντιτίμου, γιατί είναι γνωστό πια ότι το αντίτιμο 3750€/έτος συνοδεύεται από την εκτέλεση ενός έργου 800.000€, με την πραγματοποίηση του οποίου θα δημιουργηθεί ένας άρτιος μουσειακός χώρος, που θα συνεχίζει να αποτελεί ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ, σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψε η ίδια ως Δήμαρχος το 2017, και σε 13 χρόνια με την λήξη της σύμβασης του, η εν λόγω εταιρεία θα μπορεί να ζητά υψηλό αντίτιμο από τον Δήμο Λεβαδέων. Δηλαδή, θα έχει δημιουργηθεί ένα Μουσείο, για την συνέχιση της λειτουργίας του οποίου οι μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου Λεβαδέων θα είναι όμηροι στις ορέξεις της ιδιοκτήτριας ΕΤΑΔ ΑΕ, καθώς οι κατασκευές που θα έχουν δημιουργηθεί θα ανήκουν στην εν λόγω ανώνυμη εταιρία, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει η απόφαση παραχώρησης που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων στις 23/12/2016.

Συγκεκριμένα, παραθέτω αυτούσιο χαρακτηριστικό εδάφιο της εν λόγω απόφασης:

“Σε οιαδήποτε περίπτωση λήξης ή λύσης της μίσθωσης , το ακίνητο θα αποδοθεί στην ΕΤΑΔ μαζί με όλα τα έργα , κατασκευές , εγκαταστάσεις , κ.λ.π , που τυχόν έχουν δημιουργηθεί σε αυτό και τα οποία παραμένουν επ ωφελεία του ακινήτου , χωρίς καμία επιφύλαξη του Δήμου για αποζημίωση για τις τυχόν μέχρι τότε δαπάνες του ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία”.

Μετά από όλα αυτά, ίσως θα έπρεπε να δοθούν άμεσα εξηγήσεις στους δημότες της Λιβαδειάς για την αναντιστοιχία των σημερινών λεχθέντων της κ. Πούλου σε σχέση με τα πεπραγμένα των προηγούμενων χρόνων.

Η ανέξοδη επαναστατικότητα εμπλουτισμένη με λαϊκισμό ας τεθεί ενώπιον της κρίσης των πολιτών της Λιβαδειάς, που επιθυμούν διακαώς τα ακίνητα να εξακολουθούν να λειτουργούν για την κάλυψη των πολιτιστικών και κοινωνικών τους αναγκών, πέρα από κάθε στόχευση και ιδιοτέλεια.

Αυτή την επιθυμία δε πρόκειται να τους την διαψεύσω.

Με ρεαλισμό. 

‘‘Άλλωστε από σανό γκώσαμε’’».

Δείτε το δελτίο τύπου της Γιώτας Πούλου

Να παραχωρηθούν τα ακίνητα της Κρύας χωρίς αντάλλαγμα στον Δήμο Λεβαδέων ζητά με Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Γιώτα Πούλου!

Σχετικά