Δήμαρχος Λεβαδέων:Πριν αλέκτωρ λαλήσει, δυστυχώς για τους πολίτες της Λιβαδειάς, επιβεβαιώθηκα

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει, δυστυχώς για τους πολίτες της Λιβαδειάς, επιβεβαιώθηκα.

Στο site permissos.gr διαβάσαμε το αναδημοσιευμένο άρθρο της εφημερίδας “Η Αυγή” με τίτλο “Αναζητείται οριστική λύση για τα ιστορικά τοπόσημα”, γεμάτο ανακρίβειες, που επιχείρησε να μεταφέρει σε πανελλαδικό επίπεδο μία εντελώς παραποιημένη πραγματικότητα.

Προσπάθεια Παραποίησης 1η: Η εφημερίδα αναφέρει επί λέξει “Ενώ η τέως Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου κατέβαλε άοκνη προσπάθεια, προκειμένου να απαλειφθεί πλήρως ακόμη και το συμβολικό τίμημα υπέρ ΕΤΑΔ για τα τρία ιστορικά κτήρια και ακολούθως να παραχωρηθούν πλήρως στην κυριότητα του Δήμου, η αλλαγή σκυτάλης στα δημοτικά τεκταινόμενα το 2019 έφερε εξόχως δυσμενή αποτελέσματα”.

Προφανώς, ο/η συντάκτης του άρθρου έχει ενημερωθεί μόνο από την Γιώτα Πούλου, οπότε αγνοεί ότι η δημοτική παράταξη της τέως Δημάρχου Λεβαδέων υπερψήφισε την εισήγηση για την αποστολή αιτήματος του Δήμου Λεβαδέων προς την ΕΤΑΔ ΑΕ, σχετικά με την παραχώρηση του ακινήτου της Νεροτριβής ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ (απόφαση ΔΣ 67/02.03.2016), συντασσόμενη πλήρως με τον νόμο 4389/16 (3ο Μνημόνιο).

Προσπάθεια Παραποίησης 2η: Ο/η συντάκτης του άρθρου σημειώνει “γιατί ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας παρά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση των τριών κτηρίων με πλήρη κυριότητα του Δήμου Λεβαδέων άνευ ανταλλάγματος, το παρέκαμψε! Προ ημερών, ενημέρωσε, μάλιστα, την κοινωνία της Λιβαδειάς οτι η μόνη λύση ειναι η παραχώρηση του κτηρίου του νερόμυλου με μηνιαίο τίμημα ύψους 2.200 ευρώ υπέρ της ΕΤΑΔ!

Ως Δήμαρχος Λεβαδέων σας διαβεβαιώνω οτι δεν παρέκαμψα καμία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν σύναψα συμφωνία με κανέναν, σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες πρακτικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπου η ψήφιση του 3ου μνημονίου (ν. 4389/16), ανάγκασε την τέως Δήμαρχο, προερχόμενη απο τον ΣΥΡΙΖΑ, να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την επ’ αόριστον παραχώρηση των κτιρίων (απόφαση ΔΣ 67/02.03.2016)

Διαπραγματευτήκαμε με την ΕΤΑΔ ΑΕ τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής, όσο και σε επίπεδο διαπαραταξιακής επιτροπής – συμμετεχόντων της Γιώτας Πούλου και του Δημοτικού Συμβούλου Χαράλαμπου Κατή (αποφάση ΔΣ 45/09.06.2021) – και αυτό που ανέφερα σε τηλεοπτική μου συνέντευξη είναι ότι η διοίκηση της ΕΤΑΔ ΑΕ μας έχει καταθέσει μια τελική πρόταση ύψους 2.200€ μηνιαίως, έπειτα από μείωση 1.000€ μηνιαίως στην αρχική της εκτίμηση,  καθιστώντας μας σαφές ότι δε δύναται να διαπραγματευτεί περαιτέρω μείωση.

Προσπάθεια Παραποίησης 3η: Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας τα εξής: “Σημειωτέον ότι το κτήριο του νερόμυλου, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης παραχώρησης με την ΕΤΑΔ και της μη επιτυχημένης διαπραγμάτευσης εκ μέρους του νυν δημάρχου, έχει μείνει για 2 χρόνια κλειστό!”

Οι αίθουσες του Νερόμυλου, πλην του εστιατορίου, με ευθύνη του Δήμου ανοίχτηκαν όλο αυτό το διάστημα για τις ανάγκες των δημοτών. Η ίδια η βουλευτής Γιώτα Πούλου έχει επισκεφτεί τις εκθέσεις που γίνονται στο ισόγειο του Νερόμυλου και υπάρχει φωτογραφικό υλικό, δημοσιευμένο απο την ίδια.

Θεωρώ οτι η Γιώτα Πούλου έχει την μεγαλύτερη ΕΥΘΥΝΗ για το γεγονός οτι δεν συμφωνήσαμε μέχρι σήμερα για την παραχώρηση των ακινήτων.

Και δυστυχώς έχει συνέχεια. Η εφημερίδα  ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι η Γιώτα Πούλου εξασφάλισε χρηματοδότηση 800.000€, προκειμένου να δημιουργηθεί Μουσείο Πολιτισμού στο κτίριο της Νεροτριβής. Ωστόσο αναφέρεται ότι το έργο ΕΓΙΝΕ από την Γιώτα Πούλου, πράγμα που δεν ισχύει, διότι το έργο εκτελείται από την δική μας δημοτική αρχή.

Δεν λέει φυσικά λέξη πως βάση της συμφωνίας με την ΕΤΑΔ ΑΕ , που υπεγράφη από την τέως Δήμαρχο ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ όλες οι κατασκευές και οι εγκαταστάσεις του μουσείου θα ανήκουν στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ ΑΕ, μετά την λήξη της σύμβασης παραχώρησης. Δηλαδή, κουβέντα για το συνολικό κόστος της δημιουργίας ενός μουσείου, την ενοικίαση αυτού για 15 χρόνια και την εξαρτώμενη από τις επιθυμίες της ΕΤΑΔ Α.Ε συνέχιση της λειτουργίας του. (αποφάση ΔΣ 524/23.12.2016).

Όμως αυτό που ξεπερνά κάθε όριο και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα είναι η αναφορά του άρθρου της εφημερίδας “Η Αυγή” πως οι 46 φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια διεκδίκησης των ακινήτων, “διαμαρτύρονται για την ανεπάρκεια του Δημάρχου”, έκφραση που δεν έχω διαβάσει σε καμία ανακοίνωση με τις υπογραφές των φορέων και δη των φορέων του Δήμου Λεβαδέων, διότι στους 46 φορείς που αναφέρονται, ανήκουν και φορείς απο άλλους Δήμους!!!

Επιχειρώντας λοιπόν να μπει ένα τέλος στην κομματικοποίηση και καπήλευση ενός τόσου σημαντικού ζητήματος, ΖΗΤΩ από τους φορείς του Δήμου Λεβαδέων και μόνο, να λάβουν θέση.

ΚΑΛΩ να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία αν έχουν υπογράψει για την παραχώρηση των κτιρίων ή για να διαμαρτυρηθούν για την δική μου ανεπάρκεια, κατά πως λέει το άρθρο της εφημερίδας “Η Αυγή”.

Φτάνει πια με τα πολιτικά παιχνίδια όσων ζημίωσαν την πόλη και οδηγήθηκαν στην αντιπολίτευση από την ψήφο των δημοτών.

Ας διδαχτούν απο τα λάθη τους κι ας μην κρύβονται κάτω από το κομματικό χαλάκι.

Σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα οριστεί τις επόμενες μέρες για το συγκεκριμένο θέμα, μετά απο αίτημα όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δημου Λεβαδέων, θα προσκληθούν όλοι οι φορείς που συνυπογράφουν το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς.

Οι φορείς θα έχουν δικαίωμα τοποθέτησης στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών, που ορίζει το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κανείς δε θα συνεχίσει να καπηλεύεται την ανησυχία και τις επιθυμίες των Λιβαδειτών, για ίδια ή άλλα συμφέροντα και λόγους μικροπολιτικής.

Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να προδώσει την επιθυμία της πόλης να αποδοθεί το κτίριο του Νερόμυλου για κοινωνικούς και πολιτιστικούς λόγους στους δημότες του και παντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.»

Δείτε την επίμαχη ανάρτησή μας

ΛΙΒΑΔΕΙA:Αναζητείται οριστική λύση για τα ιστορικά τοπόσημα

Σχετικά