Ανατροπή! Κανένας αστυνομικός τραυματίας στην καταδίωξη – Άοπλος ο νεαρός που σκότωσαν

Σε βίντεο ντοκουμέντο ακούγονται οι αστυνομικοί να λένε προς το Κέντρο Επιχειρήσεων πως δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφός τους, ενώ αρχικά είχε διαρρεύσει πως έξι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. είχαν τραυματιστεί. Εξετάζεται αν οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα ή επέδειξαν υπερβάλλουσα βία; Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος νωρίτερα επιχείρησε να διαφύγει από τον έλεγχο.

Η υπόθεση περιπλέκεται αρκετά και τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην συμπλοκή που κατέληξε σε ένα νεκρό κι ένα τραυματία.

Θυμίζουμε πως νεκρός είναι ο 20χρονος καταδιωχθείς και τραυματίας ο ένας εκ των συνεπιβατών του στο κλεμμένο ΙΧ που βρισκόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ήταν άοπλος.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι τραυματίες αστυνομικούς, ωστόσο, βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δευτερόλεπτα μετά την αιματηρή συμπλοκή, αποδεικνύουν πως όλοι οι αστυνομικοί είναι καλά στην υγεία τους, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι όταν ρωτούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων για την κατάστασή τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται οι συνομιλίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που πλησιάζουν τον πληγωμένο άνδρα και δίνουν αναφορά στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Όπως τονίζουν, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχει τραυματίας.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας απαντούν ξεκάθαρα ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και κανείς δεν έχει τραυματιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:Καταδίωξη στο Πέραμα: Video από το μέρος της συμπλοκής | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι επτά από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Έχει σχηματιστεί δικογραφία με την έρευνα να στρέφεται στο κατά πόσο οι αστυνομικοί έδειξαν υπέρμετρη βία και να διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό.

Το χρονικό της συμπλοκής

Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στη Λεωφόρο Θηβών, εντόπισαν ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει ώστε να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο, ωστόσο εκείνος αντί να υπακούσει, πάτησε γκάζι με σκοπό να διαφύγει

Ξεκίνησε καταδίωξη για περίπου έξι χιλιόμετρα που κατέληξε στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα. Ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας να διαφύγει, εμβόλισε τέσσερις μηχανές της ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί

Τότε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άνοιξαν πυρ περίπου 20 φορές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο συνοδηγός να τραυματιστεί και ο τρίτος της παρέας των κακοποιών να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο). Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου Εισαγγελέα».

Σχετικά