Σοκαριστικές εικόνες στο αεροδρόμιο Ζακύνθου: Αστυνομικοί τραβούν από τα πόδια και τα μαλλιά τους Κουβανούς μετανάστες

Οι αστυνομικοί χωρίς δεύτερη κουβέντα τραβάνε τους Κουβανούς μετανάστες από τα πόδια και τους σέρνουν, με τις γυναίκες να βγάζουν κραυγές φόβου και απόγνωσης και τα παιδιά να κλαίνε.

Απάνθρωπες πρακτικές, εικόνες που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος για μία ακόμη φορά και αγανάκτηση «γεννούν» οι εικόνες που έρχονται από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με την αστυνομία να φέρεται επιεικώς ανεπίτρεπτα στους Κουβανούς μετανάστες, που βρέθηκαν στη Ζάκυνθο, έχοντας για προορισμό τους την Ιταλία.

Τους τραβούν από τα πόδια, τους βουτάνε από τα μαλλιά, τους σέρνουν και τους κτυπάνε, τη στιγμή που οι πιο πίσω καταγράφουν τις απάνθρωπες εικόνες με τα κινητά τους.

Οι αστυνομικοί τους ζητούν να τους ακολουθήσουν στα λεωφορεία για να πάνε σε ξενοδοχείο φιλοξενίας, ωστόσο μετά τα «όχι» που ακούγονται από τους Κουβανούς μετανάστες, οι αστυνομικοί χωρίς δεύτερη κουβέντα τους τραβάνε από τα πόδια και τους σέρνουν, με τις γυναίκες να βγάζουν κραυγές φόβου και απόγνωσης και τα παιδιά να κλαίνε

Ανάμεσα στο γκρουπ των κουβανών μεταναστών, που η χώρα τους πλήττεται από οικονομική κρίση και καθημερινά υπάρχει βία στους δρόμους για την καταστολή διαδηλώσεων, βρίσκονται και εγκυμονούσες γυναίκες.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 91 συλλήψεις Κουβανών μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες ερευνούν την δραστηριοποίηση διεθνούς κυκλώματος πίσω από αυτό.

Οι Κουβανοί μετανάστες γνώριζαν, από συμπατριώτες τους που πέρασαν στην Ιταλία, πως στη Ζάκυνθο οι έλεγχοι ήταν πιο χαλαροί και σκόπευαν να περάσουν στην Ιταλία για να ζητήσουν άσυλο.

Τις τελευταίες ημέρες, περίπου 210 Κουβανοί βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη Μόσχα (Κούβα-Ρωσία έχουν απευθείας αεροπορική σύνδεση) και από εκεί κατέβηκαν στη Σερβία, που τους περίμεναν λεωφορεία και «κατέβηκαν» στην Ελλάδα.

Οι 90 από τους συνολικά 210 Κουβανούς που είχαν αγοράσει εισιτήρια για την απογευματινή πτήση της «Ryan Air» από Ζάκυνθο προς Μπέργκαμο- Μιλάνο, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Κανένας από τους Κουβανούς όμως δεν είχε βίζα μαζί με το διαβατήριό του και έτσι αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες τους απέκλεισαν.

πηγή: newsit.gr

Σχετικά