Βασίλισσα Ελισάβετ: Φήμες για σοβαρή επιδείνωση στην υγεία της – «Η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη»

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας φαίνεται ότι περνά δύσκολες ώρες, καθώς – σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ – η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ δείχνει να επιδεινώνεται. Η πρόσφατη νοσηλεία της και η ακύρωση πολλών προγραμματισμένων επίσημων εμφανίσεων, έρχονται μάλλον να επιβεβαιώσουν την ανησυχία που εξέφραζαν πρόσφατα δημοσιεύματα.

Η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό «US Weekly», είναι χειρότερη από αυτή που ανακοινώνεται. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

«Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ εκπληρώνει τέλεια τον ρόλο της σιδερένιας μονάρχη εδώ και δεκαετίες», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της και η εφημερίδα «Bild». «Ως η μακροβιότερη επικεφαλής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, κάθε κρίση, όσο σοβαρή κι αν είναι, φαίνεται να την ξεπερνάει. Ακόμη και μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φιλίππου, χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.

Πλέον όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Και αυτό οφείλεται – σύμφωνα με την «Bild» που επικαλείται το «US Weekly» στην πρόσφατη νοσηλεία της και την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων επίσημων εμφανίσεων της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο Κάστρο του Γουίνδσορ και ασκεί από εκεί τα καθήκοντά της. Αφού οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση, η 95χρονη μονάρχης αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία και τη συμμετοχή της στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Γλασκώβη. Προ λίγων ημερών χρειάστηκε μάλιστα να μείνει για ένα βράδυ στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό «Us Weekly», υπάρχει μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στους ένθερμους υποστηρικτές του στέμματος αλλά και στο Παλάτι. Έκτοτε, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση «Υπάρχει εντονότατη ανησυχία στους βασιλικούς κύκλους», υποστήριξε πηγή και προσθέτει: «Όσο άφθαρτη κι αν φαίνεται, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι άνθρωπος και δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει για πάντα».

«Στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι έχει γνωστό», ισχυρίζεται στο «Us Weekly» δεύτερη πηγή.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει κάνει συνολικά 19 δημόσιες εμφανίσεις. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, προφανώς ήθελε να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Όπως αποκαλύπτει, ωστόσο, ένας από τους γνώστες του παλατιού στην εφημερίδα «Bild», «όλοι μας εκπλαγήκαμε που, πολύ γρήγορα μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, επέμεινε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις».

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολλές δημόσιες εμφανίσεις… Η οδυνηρή απώλεια του συζύγου της προβληματίζει την 95χρονη μονάρχη. Η οικογένεια και οι φίλοι παρατήρησαν ότι η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ «έχει επιδεινωθεί μετά τον θάνατο του Φίλιππου», είπε μία από τις πηγές στην «Bild».

πηγή: newsit.gr

Σχετικά