Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Δ. Λεβαδέων-έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τις τελευταίες ημέρες, στο Δήμο Λεβαδέων

.Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 238, εκ των οποίων τα 8 νοσηλεύονται και τα 230 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη Δευτέρα 1/11 που τα κρούσματα ανέρχονταν σε 128.

Τα σημερινά στοιχεία χτύπησαν καμπανάκι στο Δήμο με το δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζήτησαν την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής, κάνοντας από κοινού έκκληση:

1ον  Για τον άμεσο εμβολιασμό όλων το συντομότερο δυνατόν.

2ον  Για την τήρηση στο ακέραιο όλων των συστηνόμενων μέτρων προστασίας από τον Ε.Ο.Δ..Υ (πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών και κυρίως χρήση μάσκας).

3ον  Για ελεγχόμενη ανάπτυξη κοινωνικών επαφών το προσεχές διάστημα και την αποφυγή δράσεων, που ενδέχεται να προκαλέσουν συνωστισμό.

Ο κ. Ταγκαλέγκας δήλωσε ότι “βιώνουμε μία σημαντική επιδείνωση της πανδημικής κρίσης και πρέπει άμεσα να αυξηθούν τα επίπεδα υγειονομικής θωράκισης της κοινωνίας μας καθώς οι συνθήκες  που διαμορφώνονται είναι εξαιρετικά δύσκολες”.

Ο Δήμος θα συνεχίσει τις δράσεις πρόληψης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου διενεργήθηκαν 220 τεστ, εκ των οποίων τα 9 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 159 τεστ, εκ των οποίων τα 5 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει επιπλέον έλεγχος.

Έλεγχοι rapid tests θα πραγματοποιηθούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1) την Πέμπτη (11/11), την Παρασκευή (12/11) και την Κυριακή (14/11) από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Σχετικά