Kαι επίσημα το Ολυμπιακό Άθλημα του Muay Thai στο Νομό Βοιωτίας-Φωτογραφίες

Το Muay Thai η αλλιώς Thai Boxing για τους δυτικούς, αποτελει επισημα την πολεμικη τέχνη της Ταϊλάνδης. Η ιστορία της χάνεται στα βάθη των χρονων. 

Από το 1930 αποτελει και επίσημα άθλημα το οποίο έχει παγκοσμια εξάπλωση. Στην χώρα μας ο επίσημα αναγνωρισμένος φορέας εξάπλωσης του αθλήματος είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Muay Thai η οποία έχει λάβει επίσημη αναγνώριση και είναι ο μοναδικός επίσημος φορέας του αθλήματος στην Ελλάδα. 

Το δε Muay Thai  αναγνωρίστηκε το καλοκαίρι που μας περασε απο την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπη ως Ολυμπιακό Αθλημα. 

Μέσα στα, πλαισια αυτά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Muay Thai ξεκίνησε  επισημα τον Μάρτιο του 2020 την πρωτη σχολή προπονητων στην Ελλάδα με σκοπό την Νομιμη και επίσημη ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα παντα υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου.

 Προς τα τέλη του 2020 ξεκίνησε και δευτερη σχολή προπονητων. Οι 2 σχολές ενώθηκαν και άπαντες οι σπουδαστές, αποφοίτησαν και παρελαβαν επισημα από εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου τα πρωτα δίπλωματα προπονητη στην ιστορία του Αθλήματος στην Ελλάδα. 

Η απονομή έγινε στα πλαισια του Πανελληνίου Κυπέλλου Ελλάδας στο  Sport  Camp στο Λουτράκι Κορινθιας.

 Από το νομο Βοιωτίας αποφοίτησαν οι : 1. Θεόδωρος Ποκας από Θήβα, απόφοιτος της πρωτης σχολής προπονητων Muay Thai  και επίσης προπονητης  Jiu Jitsu  της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου και 2. Ευθυμιατος Αναστάσιος από το Δίστομο απόφοιτος της δευτερης σχολής προπονητων. 

Οι ανωτέρω αποτελουν τους μοναδικόυς και επίσημους εκπρωσοπους του Αθλήματος για τον Νόμο Βοιωτιας.

Συγχαρητήρια στους 2 Βοιωτούς για την επιτυχία τους αυτη και ευχόμαστε και εμείς η πολεμικη τέχνη της Ταϊλάνδης η αλλιώς η αλλιώς η πολεμικη τέχνη των 8 όπλων όπως λένε οι Ταιλανδοι να λάβει την ανάπτυξη και την αναγνώριση που της αναλογεί.

Σχετικά