Φαρμακοποιός εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά χωρίς να κάνει rapid test

Πώς τον “τσίμπησε” η αστυνομία.

Φαίνεται ότι πολλοί έχουν βρει την ευκαιρία να θησαυρίσουν από τη “φάμπρικα” των πλαστών πιστοποιητικών, αφού τον τελευταίο καιρό οι αποκαλύψεις για επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την πανδημία δεν έχουν τελειωμό.

Ωστόσο, δεν προλαβαίνουν για πολύ να δράσουν, αφού τους “τσιμπά” η αστυνομία. Η τελευταία περίπτωση είναι ένας φαρμακοποιός που συνελήφθη στο Σουφλί στον Έβρο, ο οποίος εξέδιδε πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά rapid test σε ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

Ο φαρμακοποιός καταχωρούσε το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα, χωρίς βέβαια ποτέ να υποβάλλει τους υπαλλήλους στο σχετικό τεστ.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε να παρακολουθεί το εν λόγω φαρμακείο στον Έβρο μετά από σχετική καταγγελία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο φαρμακοποιός εξέδιδε πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά, ύστερα από συνεννόηση με τους πελάτες του, ώστε να τα επιδείξουν στο χώρο εργασίας τους, καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει ποτέ από τον ιό.

Πώς τον αντιλήφθηκαν

Τα πιστοποιητικά ωστόσο αφορούσαν δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στην αστυνομία και τον στρατό. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη. Ο φαρμακοποιός συνελήφθη την Τετάρτη και έχει ξεκινήσει και σχετική έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι συναίνεσαν στην παραλαβή των πλαστών πιστοποιητικών.

Μάλιστα, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και περιπτώσεις που δηλώθηκαν ψευδώς θετικά rapid test, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν, ώστε στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε χώρους που απαγορεύεται να μουν οι ανεμβολίαστοι.

Σχετικά