Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου; ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίζετε και εσείς κάποιον που συνηθίζει να απλώνει τα πόδια του πάνω στο ταμπλό την ώρα που το αυτοκίνητο κινείται; Κατανοούμε πως σε μακρινά πολύωρα ταξίδια το να βολευτεί ο συνοδηγός μπορεί να είναι μία δύσκολη σπαζοκεφαλιά, όμως ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να απλώνουμε τα πόδια μας στο ταμπλό.
Σίγουρα έχετε δει στον δρόμο πόδια να εξέχουν από το παράθυρο ή να ακουμπούν το παρμπρίζ, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ίσως ακόμη να γνωρίζετε και κάποιον προσωπικά που έχει αυτή την κακή συνήθεια, από το δικό σας περιβάλλον. Την επόμενη φορά που θα τον συναντήσετε, αρκεί να του δείξετε το παρακάτω βίντεο ώστε να  ξέρει τι τον περιμένει σε περίπτωση ατυχήματος και ενεργοποίησης των αερόσακων. Μάλιστα η φωτογραφία του άρθρου με την ακτινογραφία, έχει δημοσιευτεί από την αστυνομία στην Αμερική, έπειτα από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων, με τον επιβάτη να έχει τα πόδια του στο ταμπλό. 

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως εκτός από τα πόδια μας, στα σημεία όπου υπάρχει αερόσακος είναι σημαντικό να μην έχουμε αντικείμενα. Η ταχύτητα με την οποία ενεργοποιείται ο αερόσακος είναι τέτοια, όπου μπορεί να μετατρέψει κάθε αντικείμενο που θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτόν και το κορμί μας σε σφαίρα.

Δείτε ένα πείραμα και την αντίδραση της κούκλας η οποία έχει τα πόδια στο ταμπλό.

Σχετικά