Σε 90 ημέρες θα είναι έτοιμη η πίστα “SKATEBOARD” στο Σχηματάρι

Ξεκινά το έργο “Κατασκευή πίστας SKATEBOARD” στο Σχηματάρι, προϋπολ. 74.368,33 €.

Την Τρίτη 16/11/2021 στο Δημοτικό κατάστημα στο Σχηματάρι ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας υπέγραψε με τον Ανάδοχο της εταιρείας Καμαριώτη Αθανάσιο τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή πίστας SKATEBOARD» στο Σχηματάρι, προϋπολογισμού 74.368,33 €.

Το έργο που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας, θα ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών  από την υπογραφή της σύμβασης.

Πρόκειται για ένα έργο, η μελέτη του οποίου αφορά τη διαμόρφωση ενός κοινόχρηστου χώρου στην Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου (εντός Σχεδίου Πόλεως οικισμού Σχηματαρίου) που συνορεύει με την παιδική χαρά επί της οδού Ανοίξεως,  προκειμένου να δημιουργηθεί η υποδομή για να μπορεί να δεχθεί τη λειτουργία πάρκου skate (εγκατάσταση με ένα ή περισσότερα στοιχεία skate και ειδικές για το άθλημα περιοχές για χρήστες skateboard ή παρόμοιου εξοπλισμού αθλημάτων) και θα απευθύνεται στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους κατοίκους του Δήμου.

Το έργο της  πίστας skateboard θα πληροί όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και θα προσφέρεται δωρεάν για την άθληση παιδιών, εφήβων  και ενηλίκων, καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

“Η κατασκευή πίστας skateboard προέκυψε μετά από συζήτηση με νέους του τόπου μας, που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος – χόμπι τους.

Η Δημοτική αρχή έκρινε ότι η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου ήταν άκρως απαραίτητη, γιατί μέχρι σήμερα η δραστηριότητα αυτή ασκείται σε ακατάλληλους δημόσιους-δημοτικούς ή ιδιωτικούς χώρους που δεν παρέχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω μη καταλληλότητας τους για τη συγκεκριμένη χρήση, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καταστροφές των δημοτικών και ιδιωτικών εγκαταστάσεων.

Στόχος μας ήταν αφενός η δημιουργία ενός κοινόχρηστου υποδειγματικού χώρου άθλησης και αναψυχής, τόσο για την ασφάλεια χρήσης, όσο και για τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά της και αφετέρου η αξιοποίηση κάθε δημόσιου χώρου με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων, που επιδίδονται στην αγαπημένη τους αυτή δραστηριότητα.

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την έναρξη των εργασιών του συγκεκριμένου έργου, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή πέραν των μεγάλων έργων υποδομής, προχωρεί και στη δημιουργία νέων σύγχρονων εναλλακτικών χώρων άθλησης καθώς αφουγκράζεται τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των νέων του τόπου της.”

Σχετικά