Meteo: Νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Βροχές από αργά το απόγευμα και στην Αττική, με πιο έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας – Έρχονται τα πρώτα χιόνια από την Τρίτη στα ορεινά ηπειρωτικά
Νέο «κύμα» κακοκαιρίας – το τρίτο κατά σειρά – θα πλήξει σήμερα Κυριακή (28/11) τη χώρα. Από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, ενώ βροχές στα βόρεια τμήματα της Αττικής αναμένουμε από τις απογευματινές ώρες, με πιο έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ευνοείται δε η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν εκ νέου από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής,σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας έως τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ενώ με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετικά