Αγρότισσα στη Θήβα η κόρη του αείμνηστου Κώστα Βουτσά Σάντρα-ΒΙΝΤΕΟ

Άφησε τον κόσμο του θεάματος και μαθαίνει να καλλιεργεί αγροτικά προϊόντα στη Θήβα

Μεγάλωσε στο Παλαιό Ψυχικό αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στη Βούλα. Η Σάντρα Βουτσά είχε πάντα αγάπη για τη φύση, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια μετακόμισε στη Σαρωνίδα. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή της να ασχοληθεί με τη γεωργία έπαιξαν οι δύο καλοί της φίλοι από την Θήβα, Γιώργος Παππάς και Ρίκα Βαλίνου όπου ουσιαστικά αποτελούν τους «δασκάλους» της στο νέο αυτό ξεκίνημα. Σήμερα η Σάντρα, παιδί της πόλης μέχρι πρόσφατα, γνωρίζει πως να σπείρει, να συγκομίσει λαχανικά αλλά και να οδηγήσει τρακτέρ και όλα αυτά την ενθουσιάζουν.

Μετά από μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο του θεάματος, η κόρη του αείμνηστου πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κινηματογράφου, Κώστα Βουτσά και της θρυλικής Έρρικας Μπρόγερ, πήρε την απόφαση να ζήσει κάτι που ήθελε από μικρή. Να ζήσει κοντά στη φύση και να ασχοληθεί με την πρωτογενή παραγωγή. Τα πρώτα βήματά της στο χώρο γίνονται υπό την καθοδήγηση φίλων της στη Θήβα όπου η Σάντρα Βουτσά (@sandravoutsa) πηγαίνει και μαθαίνει πως να δουλεύει τη γη.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η Σάντρα Βουτσά αναφέρει: «Τον Γιώργο Παππά (@georgiospappas590) που είναι αγρότης και τη σύζυγό του Ρίκα Βαλίνου, που είναι γεωπόνος, τους γνώρισα από κοινή παρέα. Είναι ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων με μια πολύ ωραία οικογένεια και ξεκινώντας να κάνουμε παρέα είδα κάτι που μου άρεσε. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι στην δουλειά τους ήταν τόσο αφοσιωμένοι».

Και προσθέτει: «όταν κάποιος δεν έχει ιδέα από την αγροτική ζωή ίσως έχει διαμορφώσει μια αρνητική εικόνα που όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν φταίνε τα ΜΜΕ ή μια μερίδα των αγροτών, αλλά είχε βγει η εικόνα για εμάς τους απ’ έξω ότι περιμένουν τις επιδοτήσεις. Γνωρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους είδα μια τελείως άλλη εικόνα.

Θεωρώ ότι είναι τόσο πλούσια η ελληνική φύση και είναι άδικο να μην πηγαίνουν οι Έλληνες να δουλέψουν στα χωράφια και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή. Αντί οι γονείς να ωθούν τα παιδιά τους να κάνουν αυτό το τόσο ωραίο επάγγελμα που σου γεμίζει τη ψυχή, τα αποτρέπουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι νέοι άνθρωποι ενώ μπορούν τόσο εύκολα να δημιουργήσουν μια καριέρα μόνοι τους, και μιλάω γι’ αυτούς που έχουν κάποια κτήματα, δεν το κάνουν».

Μιλώντας για τις δυσκολίες του επαγγέλματος τόνισε: «είναι τραγικό που η πολιτεία διαχρονικά δεν στηρίζει τους αγρότες. Αυτήν τη στιγμή με τις αυξήσεις της ΔΕΗ καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. Θα έπρεπε η πολιτεία να τους στηρίζει».

Πως ξεκίνησε η ιδέα και οι σκέψεις για το μέλλον

Η Σάντρα Βουτσά μίλησε στο Newsbolmb.gr σχετικά με το πως αποφάσισε να ασχοληθεί και η ίδια με την αγροτική παραγωγή. «Όταν γνώρισα τα παιδιά άρχισαν σκέφτομαι ότι θέλω να πάω μαζί τους ώστε να δω στην πράξη πως γίνεται η δουλειά και μου άρεσε τόσο πολύ που θέλω πραγματικά να μάθω περισσότερα και γιατί όχι κάποια στιγμή να είμαι σε θέση να έχω την δικιά μου παραγωγή. Στην Θήβα πηγαίνω κάποιες ημέρες και τους βοηθάω και από τον Μάρτιο που θα υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή σκοπεύω να περνάω περισσότερο καιρό στη Θήβα. Αποφάσισα πολύ συνειδητά ότι ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Η επαφή με τη γη είναι φάρμακο για την ψυχή. Από μικρή, το όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ και να δουλέψω με τη γη. Δεν το βλέπω μόνο σαν επιχείρηση, να βγάλουμε λεφτά. Βλέπω και την τάση του κόσμου, διεθνώς, να επιστρέψει στη γη και είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω αυτό που ονειρευόμουν πάντα».

Και καταλήγει: «πέρασα μια πάρα πολύ ωραία ζωή επαγγελματικά και προσωπικά. Δούλεψα στα πολύ ωραία χρόνια της πολύ μεγάλης δημιουργίας και τα τελευταία χρόνια πλέον έφτασα πια σε αυτή τη φάση που άλλαξα τη ζωή μου. Δεν μπορούμε ζούμε πάντα όπως όταν ήμασταν 20. Επέλεξα μια πιο ήρεμη ζωή εδώ στη Σαρωνίδα και η αγροτική ζωή ήρθε σαν φυσική εξέλιξη. Οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν ότι πάντα το ήθελα. Επίσης θα ήθελα να ζήσω στην επαρχία κανονικά. Να νοικιάσω ένα χωράφι, να καλλιεργήσω μόνη μου και να ζήσω εκεί. Ελπίζω και εύχομαι να το καταφέρω σε κάποια χρόνια από σήμερα».

Σχετικά