Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει και διαλύει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) για να προωθήσει το ξεπούλημά της!

Με Ερώτηση που καταθέσαμε από κοινού με τον Γ. Τσίπρα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, και την οποία συνυπογράφουν 31 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φέρνουμε στη Βουλή το ζήτημα της σκανδαλώδους απαξίωσης της ΕΑΒ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με στόχο το ξεπούλημά της!

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει την ΕΑΒ με τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, για να μην μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στα εγχώρια και διεθνή συμβόλαια που της εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δικαιολογεί και μεθοδεύει την άνευ όρων παράδοση των επικερδών συμβολαίων, αλλά και της ίδιας της εταιρείας, στους «ημέτερους» εργολάβους!      

Χιλιάδες εξειδικευμένοι εργαζόμενοι, εκατοντάδες άξιοι επιστήμονες, που μπορούν να στελεχώσουν σε μόνιμη βάση την ΕΑΒ, καταδικάζονται στην ανεργία ή εξαναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό, ενώ η εθνική μας οικονομία χάνει τεράστια έσοδα…

Παράλληλα, για να δώσει τη χαριστική βολή στην ΕΑΒ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβάλλει τον πλήρη αποκλεισμό της από τις «fast track» εξοπλιστικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων, αλλά και από την σκανδαλώδη συμφωνία για το Αεροπορικό Κέντρο στην Καλαμάτα!   

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται να σταθεί –με συστηματικές παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής–  απέναντι στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να διαλύσει την ΕΑΒ, έναν βασικό τεχνολογικό πυλώνα της εθνικής μας άμυνας!        

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1mdulWJpA6ykq5A6OrIia4-AcHY_XfF20/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true

                                                                                                                                                         Γιώτα Πούλου

Σχετικά