Ο π. Νίκος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου πατέρας πέντε παιδιών, κατέληξε από κορωνοϊό

Ο Παπά – Νίκος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου κατέληξε στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλευόταν…

Εκοιμήθη σε ηλικία 42 ετών, ο πρωθιερέας του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος Βερνέζος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο με κορωνοϊό.

Ο πατήρ Νικόλαος έχασε τη μάχη με τον ύπουλο εχθρό το πρωί της Τετάρτης (8/12) και η αναγγελία του θανάτου του βύθισε στο πένθος την τοπική εκκλησία και όχι μόνο.

Ήταν από τους πλέον αγαπητούς ιερείς και πατέρας πέντε παιδιών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το πρωί της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου στο προσκύνημα του Προκοπίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ:

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βερνέζου, Πρωθιερέως του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου Ευβοίας.

Ο μακαριστός π. Νικόλαος, γεννήθηκε το έτος 1978 στους κόλπους της ευσεβούς και πολυτέκνου οικογενείας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου και της Πρεσβυτέρας κ. Παρασκευής, από τους οποίους γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας ανεδείχθη πτυχιούχος, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, του οποίου ανεδείχθη διδάκτωρ, ενώ πραγματοποίησε επιτυχώς και μεταδιδακτορική έρευνα στο St Edmund’s College του Κέιμπριτζ.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Κωνσταντίνα, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν πέντε τέκνα.

Χειροτονήθηκε, τη παρακλήσει του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α’ (Βέργη), υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κυρίου Ιωάννου Διάκονος στις 19 Αυγούστου 2001, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου Ν. Προκοπίου και Πρεσβύτερος, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, στις 9 Ιανουαρίου 2005 στον ίδιο Ιερό Ναό.

Ως Πρεσβύτερος ανέλαβε την Εφημεριακή θέση της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Δαφνούσης Κηρέως και κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών υπηρέτησε ευφήμως με απόσπαση στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίων Αθανασίου και Κλήμεντος Κέιμπριτζ. Από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κυρό Γρηγόριο έλαβε, τον Ιανουάριο του 2012, το οφφίκιο του Οικονόμου. Τον Μάιο του 2021 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κυρίου Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος του εμπιστεύθηκε την υψηλή διακονία του Πρωθιερέως του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο, εις διαδοχήν του εκδημήσαντος πατρός του, ένεκα του αρίστου ήθους του, της ευλαβείας του και των καλών σπουδών του. Ο αοίδιμος π. Νικόλαος εργάσθηκε φιλότιμα και με αίσθημα ευθύνης την ιερά Διακονία που του ανετέθη, την οποία και ετίμησε, με υπακοή προς τον Επίσκοπό του, με ιεροπρέπεια, σεβασμό και αγάπη προς τους αναρίθμητους προσκυνητές του Οσίου, χωρίς, ωστόσο, να παραμελήσει και το μικρό λογικό ποίμνιο της ορεινής Ενορίας Δαφνούσης, όπου εξ’ αρχής υπηρετούσε.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, στα τέκνα τους Ιωάννη, Δαυίδ, Ιωσήφ, Αικατερίνη και Άννα, στην πρεσβυτέρα μητέρα του, τα αδέλφια του, σε όλους τους οικείους του και στα πνευματικά του τέκνα.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος, στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και στις 11π.μ. η Εξόδιος Ακολουθία στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Ν. Προκοπίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Η ταφή του θα γίνει στην Ενορία της Δαφνούσης κατά την επιθυμία του.

Καθ’ όλες τις ιερές Ακολουθίες, εντός και πέριξ του Ι. Ναού, θα τηρούνται αυστηρώς τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Ο Δήμος μας πενθεί το χαμό ενός νέου και χαρισματικού ανθρώπου ενός ιερέα που τίμησε την ιεροσύνη και στο σύντομο βίο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην τοπική μας κοινωνία.Εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

lamiareport

Σχετικά